Haberler

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nden Şehrin Gelişiminin Önünü Açacak Karar

Harşit Çayı'nın dar vadisine yerleşen ve son yıllarda artan yapılaşmayla birlikte yerleşim alanlarında sorunlar yaşayan Gümüşhane kent merkezinde, şehrin vadi boyunca gelişiminin önünü açacak olan karar İl Genel Meclisi'nden çıktı.

Harşit Çayı'nın dar vadisine yerleşen ve son yıllarda artan yapılaşmayla birlikte yerleşim alanlarında sorunlar yaşayan Gümüşhane kent merkezinde, şehrin vadi boyunca gelişiminin önünü açacak olan karar İl Genel Meclisi'nden çıktı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkan Vekili Hüseyin Bedir başkanlığında yapılan toplantıda önceki aylarda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Akçakale Köyü 2313 nolu parselde Mevzi İmar Planı tadilatı konusu görüşüldü.

Komisyon üyeleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu hazırlanan raporu meclis üyeleri ile paylaşan komisyon başkanı Muammer Taş,

7 bin 700 metrekarelik parselin 4 bin 123 metrekaresinin konut alanı olarak 5 adet 8 katlı bloktan oluşan toplam 80 dairelik konut yapılmasının planlandığını söyledi.

Konut yapımı öncesinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden jeolojik-jeoteknik etüd raporu, Ulaştırma Bakanlığı, DSİ, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Tarım İl Müdürlüğü ve TEDAŞ'tan ilgili görüşlerin alındığını kaydeden Taş, planlanan bölgenin bitişinde öğrenci yurdu ve 2.etap TOKİ konutlarının olduğunu belirterek imar tadilatına komisyon olarak uygun baktıklarını dile getirdi.

Raporun okumasının ardından madde üzerine görüşlerini bildiren İl Genel Meclisi üyeleri, kararın emsal teşkil edebileceği uyarısında bulunması üzerine yeniden söz alan Taş, Gümüşhane kent merkezinin dar bir vadide bulunan Harşit çayı kenarı boyunca yerleştiğini fakat son yıllarda artan nüfusa paralel olarak yerleşim alanı sıkıntısı çekildiğini belirterek, imar tadilatı ile birlikte şehrin vadi boyunca büyümesinin önünün açılacağını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanı Naim Ağaç ise konuyu daha da genişleterek hukuki zeminine bakılarak Gümüşhane'nin hemen bitişiğinde bulunan Akçakale köyünden Tekke Beldesine ve Torul ilçesine kadar olan her iki yakası boyunca toplu olarak imar planı yapılması teklifinde bulundu.

Gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile komisyondan geldiği gibi kabul edilerek Vali Dr. Yusuf Mayda'nın onayına gönderildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Bedir Muammer Taş Gümüşhane Akçakale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title