Haberler

Gümüşhane'de Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Gümüşhane'de 94 öğrenci ve 26 öğretmenin hazırladığı 36 projenin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarının ikincisi Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde açıldı.

Gümüşhane'de 94 öğrenci ve 26 öğretmenin hazırladığı 36 projenin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarının ikincisi Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde açıldı.

Okul spor salonunda açılan bilim fuarına katılan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, artık kendine güvenen, kendinden emin, analiz edebilen ve problem çözebilen bir gençliğe ihtiyacımız olduğunu söyledi.

Protokol üyeleri ile birlikte tüm stantları gezerek öğrencilerden hazırladıkları projelerle ilgili bilgi alan Vali Mayda, TÜBİTAK projelerinin özellikle son yıllarda getirilen düzenlemelerin en iyi örneklerinden birisi olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın performansını geliştirmeye yönelik ve üreticiliklerini, yenilik getirme alanında kendilerini geliştirici, kendilerine güveni artırıcı bir çalışma tarzı. Öğrencilerimizin ürünleri gerçekten orijinal. Yani kendi akıllarını, kendi ferasetlerini kullanmak suretiyle alanlarına da katkı sağlayacak şekilde çalışmalar yapmışlar. Hem öğrencilerimizi, hem öğretmenlerimizi ve okul idaremizi tebrik ediyorum. Bunların artarak devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni neslin kendinden emin bir şekilde yetişerek geldiğini vurgulayan Vali Mayda, globalleşen dünyada artık iddialı olunması, belli alanlarda yenilikler getirilmesi ve Türk isimleri ile yeni buluşların dünya kültür envanterine katılması gerektiğinin altını çizerek, "Bunların bizim entelektüel sermaye dediğimiz; fikir üretme, buluş oluşturma, yenilik getirme çalışmalarına ciddi katkıları olacaktır. Bu tür etkinlikler hem il düzeyinde hemde ülke düzeyinde yapılıyor. İnşallah bunun karşılığını da 5-10-15 yılda göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bütün insanlarıyla kendinden emin, iddialı ve çevreyi etkileyen bölge ve dünya ülkesi olduğunu da gösterecektir." dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK arasında yapılan protokol gereği ülke genelinde belirlenen bin okulda bilim fuarları düzenlendiği belirterek, Gümüşhane'de de biri ortaokul olmak üzere 5 lisede bu faaliyetlerin yapıldığını söyledi.

Bilim fuarı oluşturan okulların 5 bin liralık bir ödenekle desteklendiklerini dile getiren Aktaş, fuarların 1 Nisan - 19 Mayıs tarihleri arasında açıldığını belirterek, "İlimizde bu çalışmaları yapan okul idarecilerimizi öğretmen arkadaşlarımı ve öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Bu faaliyetlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor. Gelecek eğitim öğretim yılında daha çok okulumuzun ve öğrencimizin katılacağı verimli bir sezon olmasını temenni ediyorum." dedi.

Fuar açılışına Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Murat Şükrü Baş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Taş, Nusret Bulut, Kemalettin Karabulut, Murat Eskicioğlu, İsmail Hayal, Aynur Bilgin ve Bülent Ağaç,

Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Müdürü Yunus Yalçın, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Adem Arslan, okul-kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hızır Aktaş Yusuf Mayda Gümüşhane Tübitak Yerel Haberler

title