Haberler

Gosb'da Eğitim Seferberliği

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (Gosb) Tadım Jale Yücel Endüstri Meslek Lisesi'nin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı. Toplam Maliyeti 3 Trilyon Lira Olan 24 Derslikli Okulun 2008 - 2009 Öğretim Yılına Yetiştirilmesi Planlanıyor.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) TADIM Jale Yücel Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Toplam maliyeti 3 trilyon lira olan 24 derslikli okulun 2008 - 2009 öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

GOSB'da yapılan temel atma törenine Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Gebze Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, Tadım AŞ. yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tekinalp ve çok sayıda eğitimci, öğrenci ve davetli katıldı. Öğrencilerin folklör gösterileri ile açılan temel atma töreni Tadım A.Ş Danışmanı Hasan Kalyoncu'nun konuçması ile devam etti. Gaziantep ve İstanbul'da 2 okul yaptırdıklarını söyleyen Kalyoncu, GOSB Endüstri Meslek Lisesi'nin 3, okul olduğunu, 4. okulun da proje aşamasında olduğunu ifade etti.

GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör ise, okulu daha önce GOSB olarak yapmayı planladıklarını, ancak daha sonra Tadım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tekinalp'in de okulun yapımına destek verdiğini belirtti. Güngör, toplam inşaat alanı 6 bin 500 etre kare olacak okulun atölyelerinin gelecek öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirilmesinin planlandığını belirtti.

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise, "Bugün ihtiyaçların tümünü karşılasak bile yeni eğitim yılına kadar artan nüfusla birlikte yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Artan nüfusla beraber daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle Gebze bölgesinde yapılan hizmetlerin daha fazlasına ihtiyaç duyulacak. Bu okulda yetişecek öğrenciler sanayideki eleman ihtiyacını da karşılayacak olması çok önemli. Okulun yapımına katkı sunan GOSB yönetimi ve Tadım AŞ yöneticilerini kutluyorum" dedi.

Toplam inşaat alanı 6 bin 500 metrekare olan ve GOSB'un E-80 otobanına cepheli olan 720 öğrenci kapasiteli, 3 kat ve 24 derslikli okul inşaatının 8 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

(MEA-MŞ) 09.05.2008 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title