Haberler

Görele'ye Kardeş Şehirden Mektup Var

Giresun'un Görele İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, 2013 Haziran ayında imzalanan kardeşlik protokolü ile kardeş şehir oldukları Almanya'nın Renclinghausen bölgesinin WALTROP şehri ile Görele ilçesine katkı sağlayacak birçok projeye imza...

Giresun'un Görele İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, 2013 Haziran ayında imzalanan kardeşlik protokolü ile kardeş şehir oldukları Almanya'nın Renclinghausen bölgesinin WALTROP şehri ile Görele ilçesine katkı sağlayacak birçok projeye imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Melikoğlu " Waltrop şehri ile imzaladığımız kardeşlik sözleşmesi öncesinde ve sonrasında birlikte yapabileceğimiz çalışmalar hakkında birçok görüşme ve yazışma yaptık. Ortaklaşa gerçekleştirilecek olan ve ilçemizin, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlayacak çalışmaları hazırlamaya devam ediyoruz. Waltrop Belediye Başkanı Sayın Bayan Anne-Heck Guthe' den çalışmalarımız ilk etabının başlaması arzusunu dile getiren bir mektup aldık" dedi.

Waltrop Belediye Başkanı Bayan Anne-Heck Guthe' den gelen mektubun içeriği ile ilgili bilgi veren Başkan Melikoğlu " Kardeş şehir protokolü çerçevesinde karşılıklı düzenlenecek olan öğrencilerimizin kültür turizmi ile alakalı tur çalışmalarına başlayacağız. Önümüzde ki yıl gerçekleştirmeyi planladığımız kültür turizmi kapsamında ilçemizden belirlenen bir öğrenci grubu, kardeş şehrimiz Waltrop' a kültür ve turizm seyahatine giderken, Waltrop'tan bir öğrenci grubu da ilçemize gelecek. Böylece gençlerimiz kanalıyla, kültür paylaşımında bulunmuş olacağız. Mektubunda ayrıca kardeş şehir çalışmasının imzalanmasından sevinç duyduğunu belirten Sayın Guthe, Waltrop ve Görele arasında bundan sonra yapılacak sosyal, kültürel ve ekonomik projeler için sabırsızlandığını da dile getirmiş. Bizde aynı heyecanı paylaşıyoruz. Şimdiden yapılacak tüm çalışmaların ilçemiz için hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarımıza gösterdiği özen için Waltrop Belediye Başkanı Bayan Anne-Heck Guthe'ye de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özgür Ertuğrul Almanya Giresun Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title