Haberler

Gönül Elçileri Bereket Ormanına Fidan Dikti

Orman alanlarının korunması ve sürdürülebilir bir kalkınmanın gerçekleşmesi ve ağaçlandırma faaliyetlerine teşvik etmek adına Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan’ın başlattığı ’Gönül Elçileri’ projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleşti.

Orman alanlarının korunması ve sürdürülebilir bir kalkınmanın gerçekleşmesi ve ağaçlandırma faaliyetlerine teşvik etmek adına Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleşti.

Kırşehir'de Kındam-Ökse Mevkiinde 138 dönümlük alanda oluşturulan Gönül Elçileri Bereket Ormanına fidan dikimi Vali Necati Şentürk öncülüğünde gerçekleştirildi.

Vali Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk'ün yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut ve eşi Yaylagül Bulut, Belediye Başkanı eşi Zerrin Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve eşi İlknur Akgül, il protokolü ve eşlerinin katıldığı Gönül Elçileri Bereket Ormanı Fidan Dikim Törenine, ilimizdeki koruyucu aileler, Şehit Aileleri, Gazi Dernekleri, Huzurevi ve Sevgi Evleri sakinleri, Yardım Sevenler Derneği, Tema Vakfı ve Valilikce yürütülen Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat Projesi komisyonu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Üniversite öğrencileri ve Milli Eğitime bağlı okul öğrencilerinin yoğun olarak katılmaları ile fidan dikimleri gerçekleştirildi.

Fidan dikim töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, "Ormanlar bir yurdun akciğerleridir. Resmi rakamlara göre ülkemiz topraklarının yüzde 27'si ormanlık alan olarak geçiyor. Yine Kırşehir'de ise topraklarımızın yüzde 7.5'i ormanlık alan bunun da nitelikli orman konumunda olan bölümü ise ancak yüzde 4 nisbetinde. Bu rakamı arttırmak için planlananın üzerinde ağaç dikmemiz gerekiyor. 2015 yılı içerisinde ilimizde Orman İşletme Müdürlüğü'nce yaklaşık 2 milyon fidan toprakla buluşturulacaktır" dedi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Şentürk Emine Erdoğan Murat Bulut Kırşehir Yerel Haberler

title