Haberler

Gölcük Sulama Göleti Simav'a Bereket Getirecek

Kütahya'nın Simav İlçesine Bağlı Yeniköy Beldesinde, Belediye ve İl Özel İdaresi İşbirliği ile Yapımına 2 Yıl Önce Başlanan Gölcük Sulama Göleti'nin Su Tutmaya Başlaması Üreticileri Sevindirdi.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy beldesinde, belediye ve İl Özel İdaresi işbirliği ile yapımına 2 yıl önce başlanan Gölcük Sulama Göleti'nin su tutmaya başlaması üreticileri sevindirdi.

Sulama göletinde şu ana kadar sızdırmazlık konusunda herhangi bir problemin yaşanmadığını belirten Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, "Kurak geçen bir kış sezonuna rağmen sulama göletinde 17 metre derinliğinde su biriktiğini öğrendim. Gölet sayesinde bu yıl 500 dekar civarındaki arazinin sulu tarıma açılacak olması bölge çiftçisine büyük avantajlar sağlayacak. Bu güne kadar bölgede çilek üretimi nedir bilmeyen çiftçimizin sulama göleti sayesinde çilek üretimine başlaması bizi ayrıca mutlu etmektedir. Simav ve çevresinde bu tür gölet sayısının hızla artırılması ve köylümüzün kuru tarımdan sulu tarıma geçmesi en büyük arzumuzdur" dedi.

Köy ve beldesine bu tür yatırımlar kazandırmak isteyen muhtar ve belediye başkanlarına her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaya devam edeceklerini ifade eden Ercoşkun, "Gayretlerinden ve işbirliğinden dolayı Yeniköy Belediye Başkanımız Mustafa Emir'i kutluyorum. Üreticiler açısından son derece önemli olan Sulama Göletini beldesine kazandırma çalışmalarının diğer belde ve köylere örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

(MY-EFE-MŞ)

26.04.2007 12:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title