Haberler

Göksun'da 'Kar' Şenliği

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bu yıl ilk defa organize edilen; 'Kar Şenlikleri' renkli görüntülere sahne oldu.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bu yıl ilk defa organize edilen; 'Kar Şenlikleri' renkli görüntülere sahne oldu.

Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gürbüz'ün üstlenmiş olduğu şenliklere yoğun ilgi gösterildi. Objektiflere birbirinden renkli görüntülerin yansıdığı 'Göksun 1. Kar Şenliği'nde Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi ilgi toplarken, kar üstünde yapılan güreş müsabakalarının yanı sıra hendikle yürüme yarışı, halatla ip çekme, geleneksel kızak yarışması ve kar topu atma müsabakalarında katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Atlı kızak gezisi ve profesyonel kayak takımının gösterisi de şenliğe ayrı bir renk kattı.

Göksun Belediye Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın da katıldığı şenlikte konuşan Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Göksun'un bölgenin en fazla kar alan noktalarından biri olduğuna dikkat çekerek, yeni yolların yapımıyla birlikte ulaşım alanında da önemli kolaylıkların sağlanacağını anlattı. Yapılacak yatırım ve hayata geçirilecek projelerle birlikte Göksun'a Akdeniz'in en gözde kayak merkezini kazandıracaklarının sözünü veren Hurç, yöre halkının bu alanda önemli bir gelir elde edeceği gibi çevre il ve ilçelerin de bu durumdan kazançlı çıkacağını söyledi. Konuşmaların ardından mangalda sucuk keyfi yapılırken, şenlik ikram edilen saleplerle son buldu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Ramazan Hurç Göksun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title