Haberler

Girişimci Kadınlar TRT de Yöre Yemeklerini Tanıttı

TRT Belgesel Kanalı, Yakutiye Kent Meydanında Erzurumlularla buluştu.

TRT Belgesel Kanalı, Yakutiye Kent Meydanında Erzurumlularla buluştu. Yakutiye Kent Medresesi önünde canlı olarak gerçekleştiren yayında Erzurum'un tarihi, kültürel ve sportif değerlerini işlendi. Vali Sebahattin Öztürk, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve ETSO Başkanı Lütfü Yücelik'in konuşmacı konuk olarak katıldığı programda Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Yöre Mutfağını tanıtan yemek ve İpek Halılar ile tanıtım standı açtılar.

Canlı yayın için özel olarak düzenlen Yakutiye Kent Meydanında, Yakutiye Belediyesinin hazırlatmış olduğu ev şeklindeki stantlarda Erzurum'a Dernekte verilen Halı Dokuma Eğitiminde dokunan "İpek Halıları" da sergileyen

dernek üyeleri

yöre Yemek Kültüründen " Ayran Aşı, Kesme Çorbası, Lor Dolması, Ekşili Dolma, Aşmalı Yahni, Mercimekli bulgur Pilavı, İspir Kuru Fasulyesi, Dut Çullaması, Un Helvası, Demir Tatlısı, Kaz Lokması, Kadayıf Dolmasını tanıttılar.

Dernek Başkanı Çomaklı " Bu tür programlarda İlimizin kültürünü tanıtmak onur veriyor. Kadınlarımız severek yemekleri yapıyorlar. Erzurum 5000 yıllık mutfak kültürüne sahip bir şehir. Bu yüzden bu kadarla kalmamalı. Bizler kendi çabamız ile bunları hazırlıyoruz. Kaldı ki Erzurum Evleri Turistik Restoranı, Sini, Gelgör gibi ticari

restoranlar da bizlere yemek ve eski kap-kacak konularında her zaman destek vermektedirler.Hele bir de şehrin kültüründen sorumlu makamlar destek verse neler yapılmaz ki." Dedi.

Yöre mutfağının örneklerinin yanı sıra dernekte SODES projesinden destek alarak üretilen "İpek Halılar" da sergilendi. Çomaklı " tarihte Erzurum'un bir adı da "Kali kala"dır. 10.y.y. İslam coğrafyacıları Kali kala Şehri hakkında malumat verirken, bu bölgede ev eşyasının en önemlisi sayılan Kali' nin( halının) burada yapıldığını ve şehrin adını Kali Diyarı olarak

bundan aldığını kaydederler. Onun için bu tür programlarda bunları da tanıtmak gerekir.." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk Ali Korkut Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title