Haberler

Giresun İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu bugün Vali Yardımcısı Barış Demirtaş başkanlığında toplandı.

Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu bugün Vali Yardımcısı Barış Demirtaş başkanlığında toplandı.

Toplantıda geçtiğimiz dönemde kararlaştırılan konuların gerçekleşme durumları görüşüldü. Toplantıda, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü'ne, 2013 yılı içinde 5 bin 413 kadın, 6 bin 933 erkek olmak üzere toplam 12 bin 346 kişinin kayıt yaptırdığı, 2013 yılından 2014 yılına iş arayan olarak 29 bin 392 iş gücü devri yapılmış bu işgücü içerisinde 16 bin 441 kişi gerçek işsiz durumda olduğu kaydedildi.

2013 yılı içinde, Kamu sektöründen 364 ve Özel Sektöre ait işyerlerinden 4 bin 174 olmak üzere toplam 4 bin 538 açık iş alınmış, alınan bu açık işlere karşılık kamu sektöründe 377 özel sektöre ait işyerlerinde ise 2 bin 558 kişi olmak üzere toplam 2 bin 935 kişi işe yerleştirildiği, aynı dönem içerisinde özel sektör işyerlerine 57 engellinin istihdamının sağlandığı ifade edildi..

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğünce, Ocak-Aralık 2013 dönemi içerisinde 379 kurs ve program düzenlenmiş, bu programlara bin 412 erkek ve bin 591 kadın olmak üzere toplam 3 bin 3 işsiz katıldığı, düzenlenen bu programlara katılan işsizlerden bin 815'i istihdam edildiği bilgisi verildi. Toplantı 2014 yılı eğitim planının görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Giresun Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Salih Mutlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tuncer Turan, Giresun Üniversitesindeb Yardımcı Doç.Dr. Kenan Büyükkaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Erik, Ticaret İl Müdür Vekili Ülkü Dizdaroğlu, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Esnaf ve Sanayi Odaları Birlik Başkan Vekili N.Kemal Altuntaş, Tez. Kop. İş Şub. Başkanı Hüseyin Özdem, Sakatlar Konfedarasyon Temsilcisi Nihat Yayla katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title