Haberler

Geniş Katılımlı Ortak Gelecek Toplantıları'nın Birincisi Düzenlendi

'Geniş Katılımlı Ortak Gelecek Toplantıları'nın birincisi Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesinde gerçekleştirildi.

'Geniş Katılımlı Ortak Gelecek Toplantıları'nın birincisi Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesinde gerçekleştirildi.

Toplantıda Çözüm Süreci ve Alevilerin sorunları konuşuldu. Ana konusunun çözüm süreci olduğu toplantıda Alevi kanaat önderleri, Alevilerin çözüm sürecini olumlu bulduklarını ve Alevilerin demokratik bir Türkiye'den beklentilerini ve alevi sorunlarına yönelik çözüm önerilerini ifade ettiler. Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş,

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, Alevi Kanaat Önderlerinden Ali Büyükşahin, Ali Taşdul, Mehmet Mendenoğlu, Mahmut Dolaş, Rıza Tanrıverdi, Hasan Çalış, Hayri Şahin, Mehmet Coşkun, Nusret Tunç, Abuzer Aslan ve Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Alevi Kanaat Önderleri ile bir araya gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, sürecin başarı ile tamamlanmasında herkesin sorumluluk taşıdığını, bu ülkede artık kardeşliğin kazanması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Yetiş, "Türkiye'de ve yakın bölgede uzun yıllar meseleler konuşularak değil şiddet yoluyla çözümlenmek istenirken gelinen çözüm süreciyle birlikte artık her şey diyalogla çözümlenme yoluna doğru evriliyor. Adıyaman kadim kültürü içerisinde her daim uzlaşmayı, birlikte yaşamayı, paylaşmayı özümsemiş ve uygulamış bir kent. Farklı mozaiklerle bir kez daha çözüm sürecinin verdiği rüzgarı da arkasına alarak ortak gelecek üzerinde konuşulmaya başlandı. Bu toplantıda her kesimden insanın bir araya gelebilmesini, düşüncelerini özgürce aktarabilmesini büyük bir medeniyet başarısı olarak görüyorum. Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde tüm kesimlerin, tüm farklı düşüncedeki insanların elele vermesi gerekiyor. Bugün burada bunu başarabilenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aramıza Sünni ve Alevi, Türk ve Kürt olarak yükseltilen suni duvarların yıkılması hepimizin huzuru ve mutluluğu için gerekliliktir. Bu tür toplantıların artmasını ve devamının gelmesi geleceğimizi ortak planlamada oldukça önemli" dedi.

Adıyaman Alevileri adına söz alan Ali Büyükşahin, ise Murtaza Yetiş'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında hükümet tarafından Alevilerle ilgili atılması gereken somut adımlardan bahsetti.

Büyükşahin, "Cem evleri yasal bir statüye kavuşturulmalıdır. Diyanet kaldırılmalı ve herkesin inancını özgürce yaşamasına fırsat verilmelidir. Eğitim müfredatlarında Alevilere daha fazla yer verilmesi ve ders kitaplarındaki müfredat aleviler tarafından kaleme alınmalıdır. Sünnilik inancını önceleyen politikalar maalesef Alevileri sürekli devlete karşı mesafeli kılıyor. Bu mesafenin ortadan kaldırılmasına yönelik daha ciddi somut adımlar bekliyoruz. Daha fazla diyalog ve iletişime ihtiyacımız var" dedi.

Toplantının bitiminde bu tür toplantıların bir arada yaşama kültürüne destek olması açısından oldukça önemli olduğu belirtilerek, toplantının 2.sinin Adıyaman Cemevinde yapılmasına karar verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Yetiş Ak Parti Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title