Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konya'da Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bakanlığımız ve diğer birimlerimizle birlikte şuurlu, bilinçli, vatanını tanıyan, kendi geçmişine saygı duyan nesillerin yetişmesi için büyük gayret gösteriyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bakanlığımız ve diğer birimlerimizle birlikte şuurlu, bilinçli, vatanını tanıyan, kendi geçmişine saygı duyan nesillerin yetişmesi için büyük gayret gösteriyoruz" dedi.

Kılıç, Meram Belediyesi'nce yaptırılan Şehit Mehmet Ballan Spor Tesisleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, tesislere milli kimliklerin ve sporcuların isimlerinin verilmesini bir hükümet yaklaşımı olarak fevkalade yerinde ve doğru bir yaklaşım olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Bu tesislerde spor yapan gençlerin tabelada adı yazan kişi için 'Bu kişi bu vatan için canını vermişti' demelerini arzu ettiklerini ifade eden Kılıç,

"Bizler, nesillerin bilinçli yetişmesini temenni ediyoruz. Bakanlığımız ve diğer birimlerimizle birlikte şuurlu, bilinçli, vatanını tanıyan, kendi geçmişine saygı duyan nesillerin yetişmesi için büyük gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Spor yatırımlarıyla gençlerin başarıdan başarıya koşmaları ve sağlıklı yaşamalarını amaçladıklarını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Aynı zamanda tarih ve kültür dünyamızın eşsiz değerleriyle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bugün Konya'da attığımız adımlar, Cuma günü Çanakkale'de atacağımız adımlar Cumartesi Balıkesir, Salı günü Van, Çarşamba Erzincan'da atacağımız adımlar, Türkiye'nin dört bir yanında atmakta olduğumuz adımlar Türk milletinin sağlıklı yetişmesi adına yönelik önemli ve büyük adımlardır. Konya'da yerel yönetimlerin, merkezi idarenin bu hizmetlere olan alakası sevindirici. Bu hizmetler kolay olmuyor."

Meram Belediyesi'nin olimpiyat şampiyonu sporcularıyla kendilerini karşıladığını ifade eden Kılıç, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda şampiyon olan Nazmiye Muslu ve derece alan diğer sporcuların başarısında Meram Belediyesi'nin büyük katkısının olduğunu dile getirdi.

Kılıç, açılan tesisler ve yapılacak yatırımlarla çok sayıda başarılı sporcunun yetişeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından tesislerin açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Meram Belediyesi Konya Yerel Haberler

title