Haberler

Gençler İş İstiyor

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin doğru kariyer planı yapabilmeleri için 'İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi' düzenledi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin doğru kariyer planı yapabilmeleri için 'İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi' düzenledi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi', gençlerin yoğun katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi ( Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirildi. Bursa Kent Konseyi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Aydan Sucuoğlu, kariyer zirvesine destek olan ve ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar ise, etkinliğin düzenlenmesi için gönüllü olarak emek sarf edenlere teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, gençlerin önünde zorluklarla dolu bir yol bulunduğunu belirterek, buna ruhen ve bedenen hazır olunmasını tavsiye etti. Gençlerin başkalarından bir şey beklemeden, kendi meselesini çözmeyi hedefleyerek yola çıkmasını isteyen Pala, Bursa Kent Konseyi'nin önemli bir kısmını oluşturan gençlere önem verdiklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi'nin başarılı olduğunu anlatan Pala, gençlerle birlikte topluma faydalı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Pala, Bursa Kent Konseyi'nin gerek akademik, gerekse sosyal olarak incelenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de artık yatırımları hür teşebbüsün yaptığını hatırlatan Pala, "Devlet artık sadece koruma, kontrol, koordinasyon gibi ana fonksiyonlarda istihdam sağlıyor. Bu yüzden gençler arasından daha fazla girişimci çıkmalıdır. İş istemek yerine, iş kurmayı deneyin. Ülkeler artık böyle kalkınıyor. Aksi takdirde Türkiye'nin istihdam sorunu çözülmez. Bu yüzden insanların iş alanı açmasına zorluk çıkartan despotik ve kaotik sigorta ve maliye mevzuatının değişmesi gerekir. Gençlerin ve ülkenin ekonomik sisteminin önünün açılması için her türlü engel kaldırılmalıdır. Mevzuat demokratikleştirilmeli, ekonomik paket hazırlanmalıdır" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi'nin herkese ve her kesime hitap ettiğini ifade eden Pala, demokratik bir buluşma noktası oluşturduklarını söyledi. Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Pala, Gençlik Meclisi'nin bu konuda çalışmaları olduğunu, Bursa Kent Konseyi'nin de sürece katkı sunacağını anlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen ve işletilen Merinos AKKM hakkında da gençlere bilgi veren Pala, bin 200 etkinliğin yapıldığını ve 850 bin kişi hareketinin oluştuğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından oturumlara geçilerek Kariyerim Akademi Genel Müdürü Kağan Direl tarafından 'Finansal piyasalar, Bankacılık ve SPK' ve 'Etkin cv oluşturma ve profesyonel iş görüşmesi teknikleri' konularında sunum yapıldı. 2009 yılında 184 bin 200 üniversitelinin finansal piyasalarda istihdam edildiğini kaydeden Direl, 2011 yılında ise rakamın 200 bini geçtiğini belirtti.

Toplam 6 oturum halinde yapılan 'İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi'nde, Gençlik Platformu Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel tarafından 'Liderlik, STK liderliği', Yaşam ve Eğitim Koçu Semra Kozanlı tarafından 'Kişisel gelişimin iş hayatına yansıması', Pamukkale Turizm İş Geliştirme Müdürü Mustafa Sönmezay tarafından 'Pazarlama teknikleri ve sosyal medya' ve Yapı Kredi Sigorta Sağlık-Satış Bursa Bölge Yönetmeni Özcan Baştor tarafından 'Yapı kredi sigortanın gençlere yönelik istihdam fırsatları' konuları ele alındı.

Gençlerin kariyer planlamasına katkı sağlayacak olan etkinliğe, Murat Eğitim Kurumları, Pamukkale Seyahat, Yapı Kredi Sigorta, Ekol Lojistik, YDS A, Ana Dil Eğitim Kurumları, Süper Fresh, Semra Kozanlı Kişisel Gelişim ve Başarı Merkezi, Er Gıda, Tatar Şevket, Ömür Bozacısı, Küçük Çiftlik Süt Ürünleri, Kuru Kahveci Mehmet Efendi, İkizler Pastanesi, Yeşilay Derneği, United Towers ve İş-Kur destek verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Semih Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title