Haberler

Gençler Çankaya Yurdunuz" Stantları Hizmete Başladı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık,, üniversite eğitimi için Ankara'ya gelen gençlerin kayıt yaptırmaktan barınmaya kadar pek çok sorununa çözüm üreten "Gençler Çankaya Yurdunuz" projesini tanıttı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık,, üniversite eğitimi için Ankara'ya gelen gençlerin kayıt yaptırmaktan barınmaya kadar pek çok sorununa çözüm üreten "Gençler Çankaya Yurdunuz" projesini tanıttı. Proje kapsamında açılan stantlar, 6 Eylül 2013 tarihine kadar hizmet verecek.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, üniversite eğitimi için Ankara'ya gelen gençlerin kayıt yaptırmaktan barınmaya kadar pek çok sorununa çözüm üreten "Gençler Çankaya Yurdunuz" projesini tanıttı. Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası önünde düzenlenen tanıtım toplantısına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Parti Meclisi Üyesi Seyhan Erdoğdu'nun yanı sıra CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarlar da katıldı.

Başkan Tanık projenin, Ankara'ya Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin güvenli bir kent ortamı sağlamak ve onlara iyi bir şekilde rehberlik edebilmek amacı taşıdığını belirtti. Eğitimli personelin kentin en belirgin noktalarında kurulan stantlarda gençlere yardımcı olacağını ifade eden Tanık, Ankara, Hacettepe, Gazi ve Ortadoğu Teknik Üniversitelerine ücretsiz turların düzenleneceğini kaydetti.

Gençlerin ve ailelerinin Ankara'ya ayak basar basmaz Çankaya Belediyesi'nin hizmetlerinden yararlanacağını belirten Tanık, "Öğrencilerin barış ve güven ortamında olmaları bizim için en önemli konu. Ailelerin çocuklarını merak etmeden uyumalarını sağlamak istiyoruz. Bu bizim temel belediyecilik anlayışımız ve insanlık görevimizdir" dedi.

Söz konusu projeyle geçen yıl 5219 öğrenciye hizmeti verdiklerini ifade eden Tanık, bu yıl çok daha fazla öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

"EĞİTİME BÜYÜK BİR KATKI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, Çankaya Belediyesi'nin eğitime çok önemli bir katkıda bulunmuş olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de öğrencilerin barınma sorunu çok ciddi boyutlardayken, TOKİ'de 20 bin konut yapmakla övünen iktidar, 81 ilde de yurt yapabilmelidir. Biz parti olarak gençlerin eğitim gibi YÖK gibi sorunlarını tamamıyla çözmeye hazırız. Bu örnek çalışmayı yapan Belediyemiz ve Başkanımızı kutluyor, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÇANKAYA BAŞARILI BİR KARNEYE SAHİP"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da; projenin, genç nüfusa sahip olan Türkiye'de büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirtti. Kentlerin, kadın, öğrenci, genç, engelli ve yaşlı dostu olması gerektiğini vurgulayan Günaydın, "Belediyelerin başarısını sadece kaç kilometrekare kaldırım yaptığıyla değil, kaç kreş, yurt açtığı, kaç öğrenciye rehberlik ettiğiyle de ölçüyoruz. Bu anlamda Çankaya Belediyesi çok başarılı bir karneye sahiptir. Bu karnesine bugün çok büyük bir artı daha ekleyen Başkanımıza ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, toplantı sonrasında Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası içinde bulunan "Gençler Çankaya Yurdunuz" stantlarını toplantıya katılan heyete gezdirdi. Gökhan Günaydın ve Gürsel Tekin, stantlarda bulunan personelden projeye ilişkin ayrıntılı bilgi alırken, yeniden üniversite öğrencisi olmak istediklerine ilişkin espriler de yaptılar.

STANTLARIN BULUNDUĞU NOKTALAR

6 Eylül 2013 tarihine kadar açık kalacak stantlarda, öğrencilerin bilgilendirilmesini, kayıt noktalarına ulaşmasını, kalacak yer bulmasını şehri tanıması sağlanacak. Stantların bulundukları noktalar ise şöyle: Ankara Şehirlerarası Ulaşım Terminaller, Sakarya Caddesi Metro Çıkışı, Yüksel Caddesi Metro Çıkışı, Güvenpark, Kuğulupark,Bahçelievler 7. Cadde, Ankara Üniversitesi Kayıt Merkezi, Gazi Üniversitesi Kayıt Merkezi

Hacettepe Üniversitesi Kayıt Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kayıt Merkezi ve HAVAŞ Durağı - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Gürsel Tekin Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title