Haberler

Genç Müsiad Kuran Talebelerini Sevindirecek

MÜSİAD Gençlik Kurulu Yönetim Kurulu “Bu Yaz Camideyiz” projesi çerçevesinde gelecek nesillerin camiyi sadece bir ibadethane olarak değil, aynı zamanda bir buluşma, tanışma ve kaynaşma yeri olarak görmesini sağlamayı hedefliyor.

MÜSİAD Gençlik Kurulu Yönetim Kurulu "Bu Yaz Camideyiz" projesi çerçevesinde gelecek nesillerin camiyi sadece bir ibadethane olarak değil, aynı zamanda bir buluşma, tanışma ve kaynaşma yeri olarak görmesini sağlamayı hedefliyor.

"Bu Yaz Camideyiz" projesinin 2009 yılında uygulamaya başlattıklarını belirten MÜSİAD Erzurum Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk, bu projedeki amaçlarının; çocuklara camiyi sevdirmek, hafızaları henüz tazeyken camiyi, cami dostluklarını, caminin onlara kattıklarının hafızalarında yer etmesini sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. Proje kapsamında İl Müftülüğü tarafından yürütülen Yaz Kur'an Kursların da eğitim sürecine eğitim alan çocukları çeşitli hediyelerle ödüllendireceklerini belirten Öztürk, "2009 yılında İstanbul'da tek bir camide başlayan projemiz 2014'e geldiğimizde hemen hemen Türkiye genelindeki tüm şubemizde yürütüldü. Erzurum da da böyle bir uygulama yapmak için, Aziziye Palandöken ve Yakutiye ilçelerimizde kuran kurslarına gidenleri sevindirmek, gitmeyenleri de teşvik etmek amacıyla İl Müftümüz Hasan Çınar Beyi ziyaret ettik. Konuyla ilgili bir görüşmemiz oldu. Erzurum da ki çocuklarımızı da teşvik etmek ve ve karınca kararınca onları ödüllendirmek istiyoruz. Sayın Müftümü Hasan Çınar Hocamıza ilettik. Sağolsun projemizi uygulamamız için bize gereken desteği vereceklerini açıkladılar. Yaz Kur'an Kurslarının son haftasında Bu Yaz Camideyiz projemiz kapsamında Kur an Kurslarındaki çocuklarımızla birlikte olacağız ve onları inşallah sevindireceğiz" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Çınar Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title