Haberler

Gemlik Belediye Meclisi'nde Gergin Saatler

Gemlik Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan ilk toplantısı olaylı geçti.

Gemlik Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan ilk toplantısı olaylı geçti.

Meclis giriş kapısında Bülent Dalkılıç ile karşılaşan CHP'li üyeler büyük tepki gösterdi. Dalkılıç'ın partideki Brütüsleri olduğu iddiasını sürdüren CHP'li Meclis üyeleri, "Eğer onur ve gururun varsa bu toplantıya katılmazsın. İstifanı verir, çeker gidersin" dediler. Dalkılıç'ı, partilerinden intikam almakla itham eden CHP'liler, maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söylediler.

AK Parti adayı Refik Yılmaz'a oy verenin kendisi olmadığını belirten Dalkılıç ise, dava açılması halinde karşı dava açacağını savundu. Sözlü sataşma bazı AK Partili meclis üyelerinin araya girmesiyle büyümeden engellendi.

Oturuma MHP'li Suat Laçinok ve Ömer Kahraman'ın yanı sıra AK Partili Aydın Bayraktar mazeret bildirerek katılmadı. Gündem maddelerine geçmeden önce Başkanvekili Refik Yılmaz, gündemi bir aylık çalışmalarını anlatacağı slayt gösterisiyle açacağını ifade etti. CHP Grup Sözcüsü Necdet Ersoy ise gündem öncesi söz almak istedi. Bülent Dalkılıç'ın meclise girmesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Ersoy, istifasının geri çektirildiğini öne sürerek, "Hukuki süreçte ilgili makamlara bu istifa duyurulmadı. İlçe Seçim kuruluna da bildirilmedi. Buna rağmen istifasını 5 gün içinde geri de almadı. Kendisinin meclis üyeliği hukuki değildir. Yedek üyemiz Fikri Kurt'un belediye başkanlık makamına Dalkılıç'ın yerine meclis üyesi sayılması için dilekçesi var. Ancak buna da kimse bakmıyor. Bülent Dalkılıç burada olduğu sürece biz oturumlara katılmayacağız" dedi.

Bu konuşmanın ardından CHP'liler salonu terk etti. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, katip üyeler CHP'li Ayfer Ağırbaş ve Arzu Karataş'ın meclisi terk etmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Şubat ayında da oturumu terk eden, ancak daha sonra geri dönen katip üyelere mecliste kalmaları teklifini ileten Yılmaz, ret cevabı aldı. Refik Yılmaz, bunun üzerine oturuma 10 dakika ara verdi. CHP'liler bir süre meclis toplantı salonu önünde bekleyip durum değerlendirmesi yaptı. AK Partililer de salonda bekledi. Daha sonra Refik Yılmaz ve AK Partili meclis üyelerinin CHP'li üyeleri ikna çabaları sonuç vermedi.

Mayıs ayı olağan ilk toplantısını 14 Mayıs 2012 Pazartesi gününe ertelediğini açıklayan Refik Yılmaz, CHP'lilerin bu oturumu da protesto etmeleri halinde çoğunluk aranmayacağını anlatarak, meclisin katip üyeleri kendi içinden seçip oturuma devam edebileceğini söyledi. Çoğunluk meselesinden değil, meclis katiplerinin olmaması yüzünden meclisi hukuken ertelediğini açıklayan Refik Yılmaz, "Onlar demokratik haklarını kullandılar, bizler de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da demokrasiyi çalıştıracağız" dedi.

Meclisin fesih tehlikesinin de olduğunu vurgulayan Refik Yılmaz, bundan sonraki oturumlara da CHP'lilerin gelmemesi halinde İçişleri Bakanlığı'ndan görüş isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Gemlik Belediyesi'nde Başkan Fatih Mehmet Güler ve yardımcıları Özkan Ateşli ve Cemil Acar yolsuzluk soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmışlardı. Bunun üzerine 17 Mart 2011'de yapılan olağanüstü oturumda Refik Yılmaz başkanvekili seçilmişti. CHP'liler bu toplantıyı hukuki süreç beklenmeden göreve geldikleri gerekçesiyle geçersiz saymış, konuyu mahkeme taşımıştı. Bunun üzerine seçimler 19 Ocak 2012'de tekrar yapılmıştı. Bu seçimler öncesinde görevden alınan başkan yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli meclis üyeliklerinden istifa etmiş, yerlerine de yedek meclis üyeliği listesinden Hasan Alyüz ile Bülent Dalkılıç getirilmişti. 4 turlu seçimlerin ilk üç turunda CHP adayı Necdet Ersoy birinci çıkarken, salt çoğunluğun aranacağı son turda CHP'li bir üye Refik Yılmaz'a oy verince, CHP 17 Mart'ta olduğu gibi 10 ay sonra bir kez daha içten vurulmuştu. Daha sonra dedektif titizliğinde çalışan CHP'liler kendilerini yakan oyun sahibinin Bülent Dalkılıç olduğunu öne sürmüşler, ancak Dalkılıç ithamları reddetmişti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Dalkılıç Refik Yılmaz Ak Parti Gemlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title