Haberler

Geleceğin Sanatçılarına Tatı Desteği

Buca Süleyman Bilgen İlköğretim Okulu'nun eğitim amaçlı misafir ettiği yabancı öğrencilerin konuğu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı oldu...

Buca Süleyman Bilgen İlköğretim Okulu'nun eğitim amaçlı misafir ettiği yabancı öğrencilerin konuğu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı oldu.

2011 yılında hayata geçen AB Comenius Projesi (Okul eğitimde ki kaliteyi arttırmak) kapsamında İtalya, Romanya, Fransa ve İspanya'dan gelen eğitmen ve öğrencileri Buca'da ağırlayan Süleyman Bilgen İlköğretim Okulu'nun, bir konuğu da Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı oldu.

Başkan Tatı, okulda düzenlenen "Geleceğin Ressamları" konulu resim sergisinin açılışını gerçekleştirerek minik ellerin resim çalışmaları yakından takip etti. Öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Başkan Tatı ile birlikte, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, Süleyman Bilgen İlk Öğretim Okul Müdürü Ömer Demir, misafir yabancı heyet ve öğretmenler bir arada kestiler.

Tatı, "Öncelikle ülkemize ve sonrasında da Buca'ya gelen yabancı misafirlere hoş geldiniz diyorum. İlçemiz Buca'yı ve şehrimiz İzmir'i anlayarak gezerek döndükleriniz de ülkelerinize aktaracaksınız. İlçemizde öyle bir gençler gelişiyor ki; daha zeki, daha çevik, daha akıllı, kabiliyetliler. Bu gençler büyüdüklerin de Avrupa'yı sarsacaklar. Böylesine güzel bir nesili yetiştiren eğitimcilerimizi kutluyorum" dedi.

2011 yılında başlayan proje kapsamında 4. etap bölgesi olan Türkiye'de yabancı konukları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Süleyman Bilgen İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Demir, bir hafta boyunca İzmir'in ve Buca'nın değerlerini kendilerine aktardıklarını anlattı. Farklı ülkelerden gelen yabancı misafirlerin kendilerine has ressamlarının çalışmalarından sergiledikleri resim sergisin de Türkiye adına da Nuri İyem çalışmaları örnek alındı.

Birbirinden farklı birçok resmin yer aldığı sergiyi gezen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya okullarına verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketini Süleyman Bilgen İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Demir ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık taktım etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Demir Ercan Tatı İzmir Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title