Haberler

Gazze'de 17 Bin Çocuk Yetim Kaldı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in devam eden saldırılarında Gazze Şeridi'nde yaklaşık 17 bin çocuğun yetim kaldığını belirterek, 'Bebekler dünyanın gözleri önünde yavaş yavaş ölüyor' açıklamasını yaptı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in devam eden saldırılarında Gazze Şeridi'nde yaklaşık 17 bin çocuğun yetim kaldığını belirterek, "Bebekler dünyanın gözleri önünde yavaş yavaş ölüyor" açıklamasını yaptı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne ayrım gözetmeden saldırmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 17 bin çocuğun yetim kaldığı aktarılarak, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 2 yaşın altındaki her 6 çocuktan 1'inin yetersiz beslendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bebekler dünyanın gözleri önünde yavaş yavaş ölüyor. Bombalardan ölen çocuklar, şimdi kuşatmanın sonuçlarından dolayı daha da fazla ölüyor. Bu korkunç ölümler tamamen önlenebilir" denildi. - GAZZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler İsrail Çocuk Gazze Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Yerel Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title