Haberler

Gaziantep'te Muhasebeciler Haftası Kutlaması Başladı

Güncelleme:

GSMMMO Gaziantep Şubesi, 1-7 Mart 'Muhasebeciler Haftası' münasebetiyle Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (GSMMMO) Gaziantep Şubesi, 1-7 Mart 'Muhasebeciler Haftası' münasebetiyle Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunum törenine; GSMMMO Başkanı Hüseyin Özbay ile odaya kayıtlı serbest muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

Tören alanında günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yapan Özbay, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odası Birliği (TÜRMOB) arasındaki sorunların masaya yatırılarak sürekli bir iletişim sağlanması gerektiğini vurguladı.

Özbay, "Tüm vergi daireleri otomasyona geçtiğinden dolayı meslek mensuplarının stopajdan kaynaklanan nakit iade taleplerinin stopaj listesinde bulunan her mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesinden ayrıca onaylanmasından vazgeçilmelidir. Meslek mensuplarının zor durum hallerinde mükelleflerine 'Mücbir Sebep' tanınmasını gerektiren uygulama başlatılmalıdır. Kolluk bildirimlerine yapılan bildirimlerin bir an evvel kaldırılması gerekmektedir.Meslek mensuplarının sorunlarının çözümü noktasında idare meslek örgütleri ve meslek mensupları üçgeninde bulunmaktadır. Yine 3568 sayılı kanuna istinaden, meslek mensuplarının yaptıkları sözleşmeler damga vergisinden istisna edilmelidir" dedi.

Tören çelenk bırakılması ve yapılan konuşmaların ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhasebe Haftası Maliye Bakanlığı Hüseyin Özbay Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title