Haberler

Gazeteci Rahim Er, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nı Anlattı

Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er, Eğitim-bir-sen'in Davetlisi Olarak Geldiği Amasya'da Düzenlenen Konferansta İstiklal Marşı'nı ve Şair Mehmet Akif Ersoy'u Amasyalılara Anlattı.

Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er, Eğitim-Bir-Sen'in davetlisi olarak geldiği Amasya'da düzenlenen konferansta İstiklal Marşı'nı ve şair Mehmet Akif Ersoy'u Amasyalılara anlattı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Eğitim-Bir-Sen tarafından organize edilen İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u anma programına Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, sendika temsilcileri ve Amasyalılar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak davet edilen Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er, şairin taşıdığı ruhun İstiklal Marşı'nı yazdığı sırada arkadaşından ödünç palto alarak giyinen, fakat takdir edilen mükafatı almama cömertliğini gösteren Mehmet Akif'e İstiklal Marşı'nı yazdıran ruh olduğunu belirtti. İstiklal Marşı'nı yazdıran ruhun orada kalmadığını ifade eden Rahim Er, "O ruh Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta ve bugün Güneydoğu'da devam etmektedir. Korunması gereken, dikkat edilmesi gereken bu ruhtur. Bu ruh bizim varlığımızdır, her şeyimizdir. Tarih şuurumuz ve istikbalimizdir. Mehmet Akif bu dünyadaki görevini şerefle tamamlamıştır ve tarihteki yerini almıştır" dedi.

Gazeteci Rahim Er, kendisinden önce izleyenlerin karşısına çıkarak İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyan ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Hatice Sena Aksuoğlu'nu Vali Lekesiz ve Başkan Özarslan ile birlikte öperek tebrik etti.

(DY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title