Haberler

Gaün'de Yedi Bölge Halk Müziği ve Halk Oyunları Konseri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Türk Halk Müziği Topluluğuna üye öğrenciler tarafından "Yedi Bölge Halk Müziği ve Halk Oyunları Konseri" düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Türk Halk Müziği Topluluğuna üye öğrenciler tarafından "Yedi Bölge Halk Müziği ve Halk Oyunları Konseri" düzenlendi.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Doç. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Ege, Doğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine ait "Denizli'nin Horozları, Zöhrem, Teke Zortlatması, Ankara Seymen, Evlerinin Önü Handır, Hey Gidi Karadeniz, Gaziantep Halk Oyunları ve Barak" gibi birbirinden güzel türkülerle dinleyenler kimi zaman duygusal kimi zaman hareketli dakikalar yaşadı. Konseri hazırlayan Ersin Yıldırımer, Hüseyin Kaynak ve Mustafa Balçın'a çiçek takdim eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, konserin sonunda "Allı Turnam" adlı türküyü seslendirirken, salondaki dinleyicilerde türküye eşlik etti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz tarafından konser ekibine ve seyircilere çiçek takdim edildi. Prof. Dr. Coşkun, "Kendimi küçük prens yerine koydum. Gece gökyüzünde yıldızları seyrederken parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi'ni gördüm. O yıldızda, o pırıltıları meydana getiren küçük küçük ateş böceklerinin pervanelerinin olduğunu gördüm. O parlayan ıldız içindekilerle siz değerli insanlarla, değerli öğrencilerle, akademisyenleriyle, personelleriyle sanatıyla, bilim insanlarıyla bugünde o rengarenk parıltıyı musiki çerçevesinde izledik. Her biri birbirinden değerli sevgili arkadaşlarım çok değerli emekleriyle bu zevki bize tattırdılar. Başta Kültür Müdürlüğümüz, Konservatuardaki hocalarımız ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Yavuz Coşkun Cahit Bağcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title