Haberler

Gaün'de Edebiyat ve Psikoloji Konulu Söyleşi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından, "Edebiyat ve Psikoloji konulu söyleşi düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından, "Edebiyat ve Psikoloji konulu söyleşi düzenlendi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak ise Yazar Kaan Murat Yanık katıldı. Yazar Yanık, psikolojinin son zamanlarda bütün dünyada oldukça önem kazanan bir disiplin, bilim haline geldiğini vurgulayarak, psikolojinin edebiyattan ayrı düşünülemeyeceğini kaydetti.

Edebiyatın bir anda insanın yazıya geçirilmiş hali olduğuna dikkat çeken Yanık, psikolojinin ise insanın ruh halini tayin, tesis, tetkik eden bir bilim olduğunu ifade etti.

Yazar Kaan Murat Yanık, son çıkardığı Butimar isimli son kitabının ise psikolojik bir roman olduğunu söyledi. Yanık, "Yazmak yaşanmamış olan hayattan intikam almaktır. Yazarak yaşayamadıklarımı evcilleştirdiğimi düşünüyorum. Özellikle edebiyat ve psikolojinin kesişimi değil, her zaman iyi kitaplar okumak istediğim kitaplardır. Yazarken de okumak istediğim kitabı yazıyorum. Bu bakımdan kesinlikle vazgeçilmez yazarlarım arasında Sabahattin Ali, Peyami Safa, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Oğuz Atay, İsmail Güzelsoy gibi bir çırpıda sayabileceğim yazarlar. Dünya edebiyatından Dostoyevski, Tolstoy yani klasikler aynı zamanda Japonya edebiyatından yazarlar aklıma ilk gelen yazarlar diyebilirim" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Kaan Murat Yanık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title