Haberler

Galeri Tarihi Sergi ile Açılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı, anket çalışması ile adını Sakaryalıların belirlediği Sakarya Sanat Galerisi, 27 Ağustos Salı, 18.00'da açılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı, anket çalışması ile adını Sakaryalıların belirlediği Sakarya Sanat Galerisi, 27 Ağustos Salı, 18.00'da açılıyor. Galerinin açılışı ise Remzi Gür Koleksiyonu'ndan 'Divan-ı Hümayun Emanetleri, Ferman Seçkisi Sergisi' ile gerçekleştirilecek.

Galerinin açılışının Büyük bir tarih hazinesi, Remzi Gür Koleksiyonu'ndan 'Divan-ı Hümayun Emanetleri, Ferman Seçkisi Sergisi' ile gerçekleştirileceğini belirten; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, "Sakarya Sanat Galerisi'nin açılışını, Osmanlı Tarihi adına önemli bir sergi ile gerçekleştireceğiz. Sayın Remzi Gür Koleksiyonu'ndan 'Divan-ı Hümayun Emanetleri, Ferman Seçkisi Sergisi" ile 400 yılı aşkın bir dönemi, tarihin önemli şahsiyetleri tarafından imzalanmış belgelerden oluşan zengin bir koleksiyon ile sergileyeceğiz" diye konuştu.

Ferman Seçkisi Sergisi'nin, Osmanlı Padişahlarından 26'sının imzasını taşıyan zengin bir koleksiyon olduğunu dile getiren Aktürk, "Sergilenecek eserler; Hat, Muhtelif yazma ciltler, Tespih, Tarihi Objeler, Resim ve Minyatür sanatlarının izlerini taşıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun bu görkemli belgeleri ile özel bir koleksiyon oluşturan Sayın Remzi Gür, zamanın siyasal gücünü farklı yönlerden anlamamızı da sağlayacak. 27 Ağustos Salı günü, 18.00'da gerçekleştireceğimiz açılışımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Remzi Gür Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title