Haberler

Foça'da Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun Katılım

Foça İlçe Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği program büyük ilgi gördü.adlı program, Bağarası Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Foça İlçe Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği program büyük ilgi gördü.

Foça Müftülüğü tarafından 2012 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Biriz bir' Kardeşiz"

adlı program, Bağarası Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.Yaklaşık bin kişinin izlediği programa, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar konuşmacı olarak katılırken, Foça Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkan Vekili Orhan Bora, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren ve siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izleyenler arasında yer aldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim ve Meali'nin okunması ile başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Foça Müftüsü Selahattin Çelebi, katılımcılara"Beni yanıltmadınız" diyerek teşekkür etti. Konuşmasında programa

gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Çelebi, "2011 Yılında ki kutlama programımızı 250 kişilik Foça Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirmiştik. Salon dolmuştu. Bir o kadar kişide dışarıda kalmıştı. Çok üzülmüştüm. Bu nedenle de

bu yıl ki kutlama programımızı böylesine büyük bir salonda gerçekleştirmek istedik Bugün herkesin burada olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN İNSANİ VASIFLARDIR"

Kutlama programı çerçevesinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar, davetlilere hitaben verdiği konferansta Hazreti Muhammed'in güzel ahlakını anlatırken,

günün anlam ve öneminden de bahsetti. Konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Sayar, şöyle konuştu: "Peygamber efendimiz buyruyor ki 'ey Allah'ın kulları kardeş olun', Allah Kur'an-ı Kerim'de diyor ki 'Müminler kardeştir', Peygamber'de diyor ki 'kardeş olun'. Bu şu demektir; kardeşliğin gereğini yerine getirin. Peygamber efendimiz yine buyuruyorlar; 'kardeşiniz zalim de olsa, mazlum da olsa ona yardım edin'. ya resulallah kardeşimiz mazlum olunca yardım edelim ama, zalime nasıl yardım edelim? Buyurdular ki zaliminde zulmünden anlamazsanız ona yardım etmiş olursunuz. Bugün kardeşliğimizi bozan en önemli hususlardan birisi asabiyettir. Asabiyet taassuptan gelir. En önemli taassup da ırkçılıktır. Sizlere soruyorum, kimse anasını, babasını, rengini seçme hürriyetine sahip midir? Annem siyahsa benim suçum ne? Önemli olan ahlaki değerler. İnsani vasıflardır."

Sayar'ın konuşmasının ardından Tasavvuf Musikisi Üstatlarından Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi İsmail Coşar ve Ankara Hacı Bayram Veli Camii emekli imam hatibi Bilal Demiryürek mini bir konser verdi. Birbirinden güzel kasideler seslendirildi. Katılımcıların huzur dolu dakikalar geçirdiği konser, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Program sonunda ilçe genelinde düzenlenen şiir, makale yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakam Adem Arslan'ın elinden aldı. İlçe Müftüsü Selahattin Çelebi,

Foça Belediye Başkan Vekili Orhan Bora'ya programın gerçekleşmesinde

belediyenin katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi İsmail Coşar'ın akşam ezanını okumasıyla program sona erdi.

(HE-ERG-

18.04.2012 12: 29: 24

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adem Arslan Bağarası Çelebi Foça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title