Haberler

Foça'da Afet Bürosu Kuruldu

Deprem ve doğal afetlere hazırlık amacıyla İzmir Valiliği öncülüğünde yapılan çalışmalar kapsamında Foça Afet Bürosu kuruldu.

Deprem ve doğal afetlere hazırlık amacıyla İzmir Valiliği öncülüğünde yapılan çalışmalar kapsamında Foça Afet Bürosu kuruldu. Büro bünyesinde çalışacak 7 hizmet grubu oluşturuldu. Kamu personeli ile Toplum Afet Gönüllüsü kişilerden oluşan hizmet grubu üyeleri arasında görev dağılımı yapıldı.

Kurulan büronun yapacağı hizmetler, çalışma alanı ve yöntemleri hakkında, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı bir seminer düzenlendi. Seminere

Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkan Vekili Orhan Bora, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, İlçe Tarım Müdürü Emel Ak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Recep, İlçe Gençlik Spor Müdürü Erkan Atik, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Tamer Büyüksağış, diğer kamu kurumları temsilcileri, oluşturulan hizmet gruplarında görevli personel ve Foçalı vatandaşlar katıldı.

ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLİYOR

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Aydın, 7569 Sayılı Kanun'un deprem ve afetler için illerde örgütlenmeyi öngördüğünü, ilçelerde yapılanmayı içermediğini belirterek, bu eksikliği gidermek amacıyla çalışma yaptıklarını kaydetti. Aydın, kaymakamlıklar vasıtasıyla koordinasyonu sağlayarak tüm ilçelerde bu çalışmaları yaptıklarını ve Afet Büro'ları oluşturduklarını anlattı. Aydın, bu büroların ilçelerin gereklerine göre çeşitli sayılarda hizmet gruplarından oluştuğunu söyledi.

Foça için afet durumlarına hazırlık yapmak ve afet anında görev yapmak üzere; Ön Hasar Tespit ve Geçici İskan, Tarım, Güvenlik, Satın Alma, Kiralama, El Koyma ve Dağıtım, Elektrik, Haberleşme, İlk Yardım ve Sağlık Hizmetleri başlıkları adı altında 7 hizmet grubunun oluşturulduğunu açıklayan Mustafa Aydın, kaymakam ve ilçe yöneticilerinin koordinesinde gruplarda görevlendirilen kamu personeli ve toplum afet gönüllülerinin ihtiyaç anında kendilerine verilen görevi yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

Afet Bürosunun yapılanması ve çalışma konularında detaylı bilgilendirmeler yapan Aydın, "Afet Bürolarını kurmak yeterli değil. Bu bürolar ilçelerin uygulanabilir afet planlarını hazırlayacaklar. Bölgelerine özgü afet senaryoları oluşturacaklar. Yöre halkını rahatsız edecek şekilde dahi olsa bu senaryoları içeren tatbikatlar yapacaklar. Böylece her duruma göre karşılaşılacak aksaklıklar tespit edilecek, afette en kısa zamanda en çabuk müdahale için gerekli pratikliği kazanmaya çalışacaklar. Bu ekipler sadece kendi ilçesinde değil, ihtiyaç halinde afeti gerektiği şekilde yönetemeyecek durumda olan komşu ilçelerde de hizmet verecekler" dedi.

Foça Kaymakamı Arslan ise, ilçeyi mahalle ve köyleriyle depreme ve afetlere hazırlamak istediklerini, bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Arslan, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Foça'da bulunan kamu binalarının depreme dayanıklılık testlerinin yapılması için İzmir Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü ile bir çalışma başlattık. Belediye'nin konutlar için bu konuda yapacağı çalışmayı da destekliyoruz. Okullarımızda öğrenci, öğretmen ve görevlilere, kamu kurumlarında çalışan personele deprem eğitimleri vereceğiz. En büyük eksiğimiz Toplum Afet Gönüllüsü vatandaşlarımızın sayısının azlığı. Toplum Afet Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlarımızı Kaymakamlığımız bünyesinde bulunan Foça Afet Bürosu'na kayıtlarını yaptırmaya davet ediyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Valiliği Mustafa Aydın Adem Arslan Foça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title