Haberler

Foça'da 90. Yıl Coşkusu Fener Alayı ile Son Buldu

İzmir'in Foça ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümü kutlamaları, Foça Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ile son buldu.

İzmir'in Foça ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları, Foça Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ile son buldu.

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen fener alayı renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Atatürk'e benzerliği ile tanınan Oyuncu Göksal Kaya ve Foça'daki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in ailesi birlikte

çok sayıda vatandaş katıldı. Küçük deniz sahilinden başlayan fener alayına

katılarak ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, 10. Yıl Marşı eşliğinde yürüdü. Yürüyüş, Demokrasi Meydanı'nda son buldu. Gece boyunca adeta kırmızı-beyaza boyanan Foça caddeleri, geç saatlere kadar hep bir ağızdan söylenen marşlarla inledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere

geçtiğimiz Ağustos ayında bölücü terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısı sonrasında 2 vatan evladımızın ilçemizde şehit düşmesi ile halkımızın yüreğine kor düştü. Yaşadığımız kötü günlerden sonra her sene coşku ile kutladığımız ilçemizin kurtuluş bayramını bu yıl buruk bir coşkuyla kutlasak da, bugün bu anlamlı günde ilçemizde şehit düşen kardeşimiz Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in çok kıymetli ailesinin kurtuluş bayramı etkinliklerimize katılması bizleri onurlandırdı. Bu anlamda Foçalılar olarak her zaman şehit ailelerimizin yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Kurtuluş bayramı etkinliklerimiz, bu akşam gerçekleştirdiğimiz fener alayıyla son buldu. Etkinliklerimiz süresince yine birlik beraberliğin en güzel örneğini sergiledik. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bizlere çok güzel bir ülke bıraktı. Bundan sonraki nesillere bu Cumhuriyeti yücelterek bırakmak zorundayız. Bunun bilincindeyiz. Bu coşku açıkçası bizleri gururlandırıyor. Bir kez daha ilçe halkımızın kurtuluş bayramı kutluyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ülgür Gökhan İzmir Foça Yerel Haberler

title