Haberler

Fethin Yıl Dönümünde Mehteranlı Kermes Açılışı

Ünye Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'nin yurtlar yararına geleneksel kermesi mehteran bölüğünün gösterisi ile açıldı.02-06 yaş grubundaki çocuklara kreş, kız ve erkek olmak üzere orta, lise ve üniversite talebelerine de barınma hizmeti...

Ünye Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'nin yurtlar yararına geleneksel kermesi mehteran bölüğünün gösterisi ile açıldı.

02-06 yaş grubundaki çocuklara kreş, kız ve erkek olmak üzere orta, lise ve üniversite talebelerine de barınma hizmeti veren Ünye Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'nin yurtlar yararına bu yıl 3.sü gerçekleştirdiği kermes düzenlenen törenle açıldı. Açılış öncesinde mehteran bölüğü gösterisi ilgiyle izlendi.

Ünye Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'nin Ünye Yurtlar Müdürü Süleyman Yılmaz, kermes açılışının İstanbul'un fetih tarihi olan 29 Mayıs'a denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu belirtti.

Özel Talebe Yurtları Samsun Bölge Sorumlusu Ömer Yılmaz da yaptığı konuşmasında kermeslerin hayra ortak olmak anlamını taşıdığını vurguladı.

Anadolu ve Büyük Selçuklular'da bu gibi kermes ve hayır işlerini padişahların vezir ve sadrazamların kurdurdukları vakıflar ile yapıldığını belirten Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, "Hanım kardeşlerimiz Kurtuluş Savaşı'ndaki cephede savaşan bütün askerlerimizin yeleğini dikiyor her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Yine günümüzde sizler,

bu tür faaliyetleri gece gündüz demeden ve para almadan karşılığını Allah'tan bekleyerek yapıyorsunuz. Bunun değeri ve kıymeti ölçülmez diyorum. Ben yurtlarınızı gezdim gördüm. Bu işi başlatanlar ben onlara her zaman hak dostları, Allah'ın razı olduğu insanlar olduğuna inanıyorum. Onlar başlattılar sizler devam ettiriyorsunuz. Bu kermesimizin Ünye'mize ve herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Öğrenci yurtları yararına hazırlanan kermes açılışında konuşmaların ardından kermes ağalık yarışı yapıldı. Ağalık yarışına giren Avni Çal, 20 bin TL ile kermes ağalığına seçildi.

Müftü Aydın Yığman'ın yaptığı duanın ardından kurdele kesilerek kermesin açılışı yapılırken, kermesin 10 gün boyunca açık kalacağı belirtildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Yılmaz İstanbul Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title