Haberler

Eyüpsultanlılar İstanbul'da cami ve türbeleri geziyor

Güncelleme:

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz cami ve türbe gezileriyle Eyüpsultanlılar, İstanbul'da Yuşa Hazretleri Türbesi, Çamlıca Camii ve Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi'ni ziyaret ediyor.

Eyüpsultanlılar İstanbul'da bulunan cami ve türbeleri geziyor. Eyüpsultan Belediyesinin tamamen ücretsiz olarak başlattığı gezilerde vatandaşlar, Yuşa Hazretleri Türbesi, Çamlıca Camii ve Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi'ni ziyaret ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi'nin ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik düzenlediği ücretsiz cami ve türbe gezileri başladı. Belediyenin otobüsleriyle belirli noktalardan alınarak İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki Yuşa Hazretleri Türbesi, Çamlıca Camii ve Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi gibi önemli mekanlar ziyaret ediliyor.

Yuşa Türbesi ve Çamlıca Camii ile başlıyor

Ziyaretler ilk olarak, Beykoz Anadolu Kavağı'nda bulunan Hz. Yuşa Türbesi ve Camii ile başlıyor. Musa Peygamber ile birlikte Boğaziçi'ne gelerek vefat ettiğinde bu tepeye gömüldüğü rivayet edilen Hazreti Yuşa'nın türbesinde dua eden vatandaşlar camii ve türbe ziyaretinin ardından Çamlıca Camii'ne geçiyor.

Ardından İstanbul'un yeni sembollerinden biri haline gelen ve Türkiye'nin en büyük camisi olma özelliği taşıyan Çamlıca Camii ziyaret ediliyor. Burada namazlarını kılan ve dua eden vatandaşlar Çamlıca Camii'nin özellikleri ve bilinmeyenleri hakkında bilgi alıyor.

Boğazın manevi koruyucusunun türbesine ziyaret

Son olarak ise Osmanlı devrinde Anadolu'da yetişen en değerli velilerden biri olan Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin Üsküdar'da bulunan türbesi ziyaret ediliyor. Burada Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin vefatından sonra kabrini ziyaret edenler için ettiği "Ya Rabbi Kıyamete kadar bizim yolumuzda bulunanlar, bizi sevenler ve ömründe bir kere türbemize gelip ruhumuza Fatiha okuyanlar bizimdir Bize mensub olanlar, denizde boğulmasınlar; ahir ömürlerinde fakirlik görmesinler; imanlarını kurtarmadıkça ölmesinler; öleceklerini bilsinler ve haber versinler ve de ölümleri denizde boğularak olmasın" duasına nail olmak için dua ediliyor.

"Başkanımızı yeni dönemde de görmek istiyoruz"

Gezilere katılan vatandaşlar özellikle, genç yaşlı demeden Eyüpsultanlılara verdiği hizmetlerden dolayı Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'e teşekkür ediyorlar. Gezileri hem manevi açıdan hem de İstanbul'un farklı güzelliklerini yerinde görmek açısından çok faydalı bulduklarını belirten vatandaşlar, şunları söylüyor: "Belediye Başkanımız Deniz Köken'in tekrar aday olmasını ve önümüzdeki dönem de Eyüpsultan'a hizmet etmesini temenni ediyoruz. Başkanımızın hizmetlerini sürdürmesini istiyoruz."

Çocuklar için de kayıt zorunlu

Çocuklar için de kayıt zorunluluğu bulunan geziler için otobüslerinin kalkış saati 10.00 olarak belirlenirken vatandaşların kalkış saatinden 30 dakika önce belirlenen noktalarda olması gerekiyor. Otobüsler Eyüpsultan Kaymakamlık önü, Akşemsettin Veysel Karani Camii önü ve Alibeyköy Mısır önünden kalkıyor. Dileyen vatandaşlar cami ve türbe gezileriyle ilgili 0212 444 30 00 (Dahili: 2013) numaralı telefondan bilgi alabiliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eyüpsultan Belediyesi Aziz Mahmud Hüdayi Eyüpsultan İstanbul Çamlıca Cami Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title