Haberler

Etiyopya Ankara Büyükelçi Vekili Tokat'ta

Tokat'ın Turhal ilçesine Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak gelen Etiyopya Ankara Büyükelçi Vekili Goıtom Kahsay Hagos, çeşitli temaslarda bulundu.
Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Etiyopya Ankara Büyükelçi Vekili Goıtom Kahsay...

Tokat'ın Turhal ilçesine Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak gelen Etiyopya Ankara Büyükelçi Vekili Goıtom Kahsay Hagos, çeşitli temaslarda bulundu.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Etiyopya Ankara Büyükelçi Vekili Goıtom Kahsay Hagos'u makamında kabul etti. Ziyarette Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz, Etiyopya Büyükelçi Vekili Hagos'un Turhal'da sanayici ve iş adamlarını buluşarak ticari ilişkiler kurabilmesini arzu ettiklerini söyledi. Etiyopya Büyükelçi Vekili Goıtom Kahsay Hagos ise Turhallı Sanayici ve iş adamları ile ülkesi arasında köprü görevi görmek ve bu mana da Etiyopya'ya yatırım yapmaları için davet etmeyi arzu ettiğini kaydetti. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise Turhal'ın ağırlıklı tarıma dayalı ticari faaliyetlerin olduğunu ifade ederek, "Turhal aynı zamanda tekstil, mermer, toprak, maden ve şeker alanında sanayisi bulunan bir ilçe. Etiyopya tabii ki Türkiye'nin kardeş ülkesidir. Etiyopya'daki acıları ve bazı imkansızlıkları da çok yakından takip ediyoruz. Ben Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarına böyle bir girişimde bulunmalarından dolayı ve bizleri ziyaret etmelerinden dolayı da teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum" dedi.

Ziyarette Belediye Başkanı Ali Gözen Etiyopya Büyükelçi Vekili Goıtom Kahsay Hagos'a çeşitli hediyeler verdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Etiyopya Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title