Haberler

Esogü'de 'Maziden Atiye Türk Dünyası Tarih Öğrencileri 3. Ulusal Sempozyumu'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün düzenlediği “Maziden Atiye Türk Dünyası Tarih Öğrencileri 3. Ulusal Sempozyumu, açılış oturumu ile başladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nün düzenlediği "Maziden Atiye Türk Dünyası Tarih Öğrencileri 3. Ulusal Sempozyumu, açılış oturumu ile başladı.

23 Nisan 2014 tarihlerine kadar devam edecek olan ve çeşitli üniversitelerden lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin bildiriler sunacağı sempozyum Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenleniyor.

Açılış konuşmalarının ilkini yapan Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Köksal, sempozyumun Tarih Bölümü'nün 20. mezuniyet yılı onuruna düzenlenmesi yönüyle, bölümün kurumsal kimliği açısından önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Osman Köksal, kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde 1552 mezun veren Tarih Bölümü'nün bu sempozyum vasıtasıyla 19 yıllık emeğini de taçlandırmış olacağını ifade etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, sosyal yapının hızla değiştiği günümüzde kültürel kimliğin kazanılmasında tarih eğitimi ve bilincinin önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hasan Gönen tarih eğitiminin ayrıca, gençlere eleştirel ve bilimsel düşünce kazandırılması ve değerler eğitimine katkıları bakımından da önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen sempozyumun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, milletlerin geleceğinde tarih yapmak kadar tarih yazmanın da önemli olduğunu belirtti. Sempozyumda ufkumuzu genişletecek çalışmaların paylaşılacağını ifade eden Güngör Azim Tuna, tarihin yaşayarak, gezerek ve görerek öğrenilmesinin önemine vurgu yaptı. Vali Güngör Azim Tuna sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Koç'un verdiği açılış konferansına geçildi. Prof. Dr. Yunus Koç konuşmasında; "Başlangıçta tarih nasıl yazılıyordu?" ve "Bugün tarih nasıl yazılıyor?" sorularına cevap verirken, dünyada ve Türkiye'de tarih yazıcılığının gelişimini anlattı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Güngör Azim Tuna Osman Köksal Hasan Gönen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title