Haberler

ESOGÜ, 2023 yılında birçok bilimsel projeyle desteklendi

Güncelleme:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), 2023 yılında birçok bilimsel projeyle önemli destekler alarak öncü çalışmalara ev sahipliği yaptı. TÜBİTAK, TÜSEB, BEBKA ve AB gibi kurumlar tarafından desteklenen projeler, üniversitenin bilimsel altyapısının gelişmişliğini gösterdi.

Bünyesindeki öğretim elemanlarının yürüttüğü araştırmaların bilimsel ve teknolojik etkileri gittikçe artan, gelişmiş bilimsel altyapısı ile öncü çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam eden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ), 2023 yılında üretilen çok sayıda bilimsel proje gerek yurt içi gerekse yurt dışından önemli destekler alarak hayata geçirildi.

ESOGÜ'de 2023 yılında TÜBİTAK desteği alan proje sayısı 81 olurken, 12 proje TÜSEB ve 1 proje BEBKA desteği aldı. 2023 yılında TÜSEB desteği alan proje sayısında büyük artış görülürken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'Sağlıkta Dijital Teknolojiler' öncelikli alan misyonu verilen ESOGÜ'de bu alanda desteklenen projeler de dikkat çekti. 2023 yılında 7 ESOGÜ projesi ise toplam 317 bin 398 Euro bütçe ile AB projeleri çerçevesinde desteklenmeye değer bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tübitak Eğitim Yerel Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title