Haberler

Eski Vali Taşanlar'ın Adını Taşıyan Okulun İsmi Değiştirildi

28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağına karşı eylem yapan İmam Hatipli kız öğrencilere karşı güç kullanılması talimatını verdiği iddia edilen dönemin Bursa Valisi Taşanlar'ın adını taşıyan okulun ismi değiştirildi.

Bursa'da, 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağına karşı eylem yapan kız öğrencilere karşı güç kullanılması emrini verdiği öne sürülen dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar'ın adını taşıyan okulun ismi değiştirildi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Bursa Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, sendikanın başvurusu sonucu okulun adının "Kızıklar Ortaokulu" olarak değiştirildiği bildirildi.

Açıklamada, tabelanın değiştirilmesi sırasında bir grup Eğitim-Bir-Sen üyesinin, burada pankart ve dövizler açarak 28 Şubat sürecinde yaşananları protesto ettiği duyuruldu.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, 28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası açıklanan bildirinin, Türkiye'nin siyasi tarihine bir kara leke olarak kaydedildiğine ve bu "postmodern darbe"nin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen açtığı tahribatın telafi edilemediğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Her darbeyle 10 yıl geriye giden Türkiye'nin, 28 Şubat'ın mimarlarını yargılıyor olması, bu acıların son bulduğu anlamına gelmez. Bugün üzülerek görüyoruz ki 28 Şubat aktörleri teker teker tahliye ediliyor. 28 Şubat'ın acı izlerini toplumsal hafızamızdan silmek için daha kalıcı yaptırımlara ihtiyaç vardır. 28 Şubat döneminin Bursa'da yıkıcı öncülüğünü yapan ve bu anlamda ismi toplum hafızasına vali olarak değil, 'darbeci nefer' olarak kazınan Orhan Taşanlar ismi bir eğitim kurumuna nasıl layık görülebilir? Geçen yıl bu okula, 28 Şubat darbesi mağdurlarından Dilek Gürgen'in isminin verilmesini talep etmiştik. 'En kısa zamanda da bu kara lekenin silinmesini bekliyoruz' demiştik. Bir yıl sonra yine bu okulun önündeyiz. Başta Eğitim-Bir-Sen olarak bizim ve mahalle sakinlerinin girişimleri sonucu Orhan Taşanlar ismi tabeladan kaldırılarak 'Kızıklar Ortaokulu' ismi verilmiştir. Gecikmeli de olsa bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz."

Dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar tarafından yaptırıldığı için İl Özel İdaresince okula onun ismi verilmişti. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Taşanlar Eğitim Bir Sen 28 Şubat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title