Haberler

Eski Milletvekili San'ın "Vadideki Gümüşhane" Eseri

Gümüşhane Valisi Mayda: "Onun tuttuğu günlüklerin ve biriktirdiği belgelerin değerlendirilmesi sonucu belgesel diyebileceğimiz bir eser meydana gelmiştir"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, eski milletvekili Sabri Özcan San'ın "Vadideki Gümüşhane eserine ilişkin, "Onun tuttuğu günlüklerin ve biriktirdiği belgelerin değerlendirilmesi sonucu belgesel diyebileceğimiz bir eser meydana gelmiştir" dedi.

Vali Mayda, yaptığı açıklamada, 10. ve 13. dönem Gümüşhane milletvekili San'ın "Vadideki Gümüşhane" adlı eserinin, Valilik Yayınları arasında yer almasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sabri Özcan San'ın, Cumhuriyetin ilanına ve Gümüşhane'nin vadideki kuruluşuna, gelişimine, gençlik yıllarından itibaren tanık olduğunu belirten Mayda, "Onun tuttuğu günlüklerin ve biriktirdiği belgelerin değerlendirilmesi sonucu belgesel diyebileceğimiz bir eser meydana gelmiştir" dedi.

Eski şehirlerin değiştiğini, yazarların bıraktığı eserlerden anladıklarını ifade eden Vali Mayda, şunları kaydetti:

"Yazarlar, şehre bakarken onu bir faninin kalbinden daha önemli tutar ve oranın anılarını saklamak için divitlerini tekrar tekrar yontarlar. Sabri Özcan San'ın, Vadideki Gümüşhane adlı eserinde, bu şehirde yaşanan hayatı ve onlarca zarif hatırayı anlattığı gibi. İlimiz kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağını düşündüğüm bu eserin müellifi Sabri Özcan San'a Gümüşhane halkı adına şükranlarımı sunuyor, Allah'tan rahmet diliyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Özcan San Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title