Haberler

Diyarbakır BB Eşbaşkanlarından Halepçe Katliamı Mesajı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, Halepçe katliamının 27. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, Halepçe katliamının 27. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajda, Halepçe katliamına neden olanların sonuna dikkat çekilerek, hiç kimsenin yaptıklarının sorumluluğundan kaçamayacağı vurgulandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, Halepçe katliamının 27. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kürt coğrafyasının ve Kürtlerin acılarla dolu bir tarihe sahip olduğuna dikkat çekilen mesajda, Halepçe'nin bu acılı tarihteki yerinin ayrı olduğu ve yüreklerde onarılmaz izler bıraktığı vurgulandı.

Mesajda, Halepçe katliamının acı derslerle dolu olduğuna, katliamı yapanların ise sonlarının herkes tarafından bilindiğine işaret edilerek, hiç kimsenin yaptıklarının sorumluluğundan kaçamayacağı belirtildi.

HALEPÇE KATLİAMI NE ZAMAN OLDU?

16 Mart 1988'de dönemin Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in emriyle Halepçe'nin kasabasına silahlı saldırı düzenlendi. Uçaklardan atılan renkli baloncuklardan yayılan hardal, sarin ve tabun gazları bir kasabayı yok etti.

İran-Irak Savaşı'nın (1980-1988) devam ettiği bu dönemde ilk gün 5 bin masum Halepçeli Kürt öldü, 7 bini de yaralandı. Sağ kalanlar yerlerinden göç etmek zorunda kaldı. Halepçe katliamı 200 bin insanın ölümüne neden olan Enfal operasyonu çerçevesinde gerçekleştirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Anlı Irak Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

akparti:

HIRSIZLAR

1
0
yanıtYanıtla
ziynet:

sizi hic sevmiyoruz turkiyeyi batırdınız hırsızlar avucunuzu alırsınız

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title