Haberler

Erzincan da Öğretmenler Günü Kutlaması

Erzincan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Erzincan'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Düzenlenen program Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni ile başladı. Ardından Müftülük Konferans Salonunda Erzincan Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu program ile devam etti.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; " Nurettin Topçu'nun ilim ilkesiyle donanmış, Sezai Karakoç'un medeniyet tasavvuru ile yoğurulmuş, Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı hedef edinmiş gençleri yetiştiren ve yetiştirecek olan öğretmen arkadaşlarım. Öğretmenlikle ilgili 50 ya da 100 çok güzel cümleler kurmak suretiyle öğretmenliği anlatmak inanın çok zordur. Herşeyden önce öğretmen bir toplumun geleceğini inşa eden gönül erleridir. Nasıl ki karanlıktaki bir ışık huzmesi gözlerimizi kamaştırıyor ise zihinlerdeki karanlıkları da aydınlığa kavuşturan şüphesiz siz saygı değer öğretmenlerimizsiniz."diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise yaptığı konuşmada; "Devletimiz, milli hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesine ulaşma adına büyük başarılar elde etmiştir. Bu başarı eğitim öğretim neferleri öğretmenlerimizin başarısıdır.Bugün ülkemizde yaşayan siyasi karmaşaların ve bunun ekonomik etkileri en hafif şekilde atlatılmasını sağlayan devlet adamlarımız, bilim adamlarımız, teknotratlarımız, bürokratlarımızın her biri öğretmenlerimizin yetiştirdiği vatan evlatlarıdır. 15 Temmuz gecesinde yaşanan göğsünü tanklara siper ederek, vatan hainlerine dur diyen fikri hür, vicdanı hür, vatanına milletine bağlı nesillerde siz kıymetli öğretmenlerimizin eseridir."diye konuştu.

Daha sonra konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise; "Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen milletler, başka milletlerin kölesi olmaya mahkümdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Bugün bütün dünyada, milletlerin gelişmişlik seviyeleri, eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir. Dolayısıyla milletlerin hedeflerine ulaşmalarında, çağdaşlaşmalarında en önemli unsurların başında öğretmenler gelmektedir. Eğitimin fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce kalkınmanın anahtarı konumundaki öğretmenlerin gayretlerine bağlıdır. Bu nedenle eğitim, tüm ülkelerin daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdiği bir konudur. Bu süreçte biliyoruz ki en büyük yük, eğitimin temel unsuru olan fedakar öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde en onurlu ve en itibarlı bir meslektir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakarlığın timsalidirler. Öğretmenlik esasen bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektedir. Yeni nesilleri, bu manada ülkenin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir. Öğretmenin vazifesi, ürünü insan olan erdemli toplum gayretine fedakarca katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede birinci derecede etkilidir. Öğretmen görevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir. Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalı, karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları aşarak ruhumuzu her şartta diri kılmalıyız. Kazanılması gereken asıl büyük servet; erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle süslemeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir."diye konuştu.

Yapılan kutlama programında konuşmaların ardından Erzincan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiir okunarak, oratoryo gösterisi izleyicilere sunuldu. Daha sonra stajyerliği biten öğretmen adayları yemin ederek öğretmenliğe ilk adımlarını attı. Bu yıl emekli olan öğretmenlere ise şeref belgesi verildi. Ardından öğrenciler arasında düzenlenen "Öğretmen" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 15 Temmuz Şehit ve gazilerinin ailelerine yönelik ise Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan paraların çeki İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından Erzincan Valisi Ali Arslantaş'a takdim edildi. Son olarak ise Müzik öğretmenleri tarafından izleyicilere koro şeklinde müzik dinletisi verildi.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erzincan Belediyesi Cemalettin Başsoy Nurettin Topçu Yerel Haberler

title