Haberler

Erzincan'da Kızılay Kan İstasyonu Çalışmaları

Erzincan Kızılay Kan İstasyonu Doktoru Kader Bayram, Kan Bağışının En Önemli Bir Sosyal Görev Olduğunu Belirterek,"kan Hammaddesi Olmadığından Üretilmeyen Tek İlaçtır. İnsanımızın Böylesi Hassas Konularda Duyarlı Olması Gerekiyor. "Dedi.

Erzincan Kızılay Kan İstasyonu Doktoru Kader Bayram, kan bağışının en önemli bir sosyal görev olduğunu belirterek,"Kan hammaddesi olmadığından üretilmeyen tek ilaçtır. İnsanımızın böylesi hassas konularda duyarlı olması gerekiyor. "dedi.

Erzincan Devlet Hastanesi bahçesinde Nisan 2006 yılında faaliyete başlayan Erzincan Kan İstasyonu'nca bugüne kadar düzenlenen çeşitli etkinlikler ve gezici ekiplerle il genelinde 7 bin 500 ünite kan toplandığını vurgulayan Dr Kader Bayram,"Erzincan potansiyeline göre toplanan bu kanlar çok iyi bir değerdedir. Alınan bu kanlar ihtiyacı olan hastalara aracısız olarak Kızılay personeli tarafından hiçbir ücret talep edilmeden ulaştırılmaktadır. İlimizde bulunan Erzincan Devlet Hastanesi, 13 Şubat Devlet Hastanesi ve 3.Ordu Komutanlığı'na ait askeri hastanenin kan ihtiyacını bizler karşılıyoruz. Aylık 350 ünite civarında kan topluyoruz. Ancak isteriz ki Erzincan halkı kan bağışı konusunda bilgilensin ve kan bağışının insan vücuduna olan faydası bilsin ve uzmanlardan yardım alsın."diye konuştu..

Günümüzde tıp alanındaki gelişmelere paralel olarak birçok hastalığın erken teşhis ve tedavisinin yapılabilirken, buna bağlı olarak da yaşam kalitesinin de yükseltilebildiğini vurgulayan Dr.Bayram:" Tüm bunlara rağmen kanın yerine geçebilen bir madde henüz üretilmemiştir. İnsanımızın böylesi hassas konuşlarda daha da duyarlı olması gerekiyor. Türkiye'de yaz aylarında kan stoklarında azalma görülmektedir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz özellikle yaz ayalarında ve Ramazan ayında kan verme konusunda duyarlı olsunlar "diye konuştu. Kilosu 50'nin üstünde olan 18-65 yaş arası sağlıklı herkesin kan verebileceğini vurgulayan Dr Kader Bayram," Ancak hemoglobin düzeyinin erkeklerde 13,5mg/dl'den, kadınlarda ise 12,5 mg/dl'den fazla olması gerekir.Bu konuda duyarlı olan vatandaşlar hem belli bir yaştan sonra hemoglobin düzeyinin aşırı yükselmesi sonucu kalp krizi gibi ciddi problemlerden korunmuş olur, hem de bulaşıcı hastalıklar yönünden Chee-Cup'ten geçmiş olacaklardır. Erzincan'da imkansızlılar içerisinde zor bir işi başarmaya gayret ediyoruz. Hedefimiz olan Erzincan genelindeki tüm ilçe, belde ve köylerimizi gezerek vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda bilgilendirmektir. Tüm bunların ötesinde kan bağışlayan kişi hiçbir kişisel çıkar ve düşünmeden insan hayatı kurtarmanın manevi huzurunu yaşayacaktır"şeklinde konuştu.

(BA-İRT-Y)

04.09.2007 11:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title