Haberler

Ermenek 19. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Şenlikleri

Karaman`ın Ermenek ilçesinde geleneksel olarak kutlanan 19. Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Şenlikleri yapıldı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geleneksel olarak kutlanan 19. Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Şenlikleri yapıldı.

Tekke parkında şenlik yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, kent meydanındaki proğramlar ile devam etti. Kent meydanındaki proğramda konuşan Ermenek Belediye Başkanı Nejati Akpınar  ilçelerinde her yıl düzenlenen bu şenliğin Taşeli bölgesi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Yurdun dört bir yanına dağılan Taşeli insanının doğup büyüdükleri topraklara şenlik sayesinde gelip hasret giderdiklerini ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:

" Ermenek  binlerce yıllık tarihiyle bir çok medeniyeti görmüş önemli yereleşim yerlerinden biridir. Tarih kokar, kültür kokar, hasret kokar. Bu şenlik sayesinde bir nebzede olsa bu hasrete derman olmaya çalışıyoruz. Unutulmaya yüz tutan geleneklerimizi genç nesillere gösterme fırsatı buluyoruz. İlçemiz bozulmamış doğasıyla turizm için elverişli bir yerdir. Özellikle ilçeye bir sahil kenti görüntüsü kazandıran baraj gölü sayesinde kaderimizin değişeceğine inanıyorum. Ermenek çok kısa sürede yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacaktır. Ben tüm misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum."

Protokol konuşmalarından sonra panayır açılışı,  yeni Hükümet Konağı binası, yeni Belediye İş Merkezi, Ermenek Kültür ve Sanat evinin açılışı ile, Belediye Hizmet Binası, Lütfi Elvan Kent meydanının temeli atıldı. Şenlikler yapılan sünnet şöleni ile sona erdi.

Şenlikler çerçevesinde düzenlenecek olan konser ve eğlence programları ise Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi .Şenlik etkinliklerine Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. - Karaman

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Karaman Ermenek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title