Haberler

Ereğli Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kuruluyapıldı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Muhtarlar Derneği 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi. Genel Kurulda Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Tekrar Başkan Seçildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği 10. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurulda Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, tekrar Başkan seçildi.

Ereğli Muhtarlar Derneği 10. Genel Kurul toplantısı Ereğli Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı Divan Kurulunun seçilmesi ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile açıldı. Genel kurul toplantısına, AK Parti Zonguldak Melletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı Osman ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, İl Genel Mevclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve çok sayıda üye katıldı. Açılış konuşmasını Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol yaptı. Başol, "Bu derneği kuran ve bu duruma getirenlerin ruhları şad olsun. 18 Haziran 2005 yılında beni yönetime getirdiniz. Her gün derneğe gelerek sorunlarınızı ve problemlerinizi bana illettiniz bende ilgili her yere iletmeye çalıştım. Devlet ile millet arasında köprü olan bizler hali hazırda devlette gereken yeri alamamıştır. Mecliste gereken yeri alacağız. Muhtarların sorunları hak ettiği yeri alacaktır" dedi.

Belediye olarak muhtarların bilgi ve projelerinden yararlandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Murat Sesli, "Biz belediye olarak mahallelerde çalışma yaparken ilk önce muhtarların bilgisinden ve projelerinden yararlanıyoruz. Ne yazık ki, muhtarlarımıza gereken önem verilmiyor. Biz mahalle muhtarlarımızı bir araya getirerek bir seminer düzenledik. Çok güzel kaynaşma oldu. Ereğli için bilgi alışverişinde bulunduk. Çok güzel öneriler yapıldı. Biz Ereğli'de yapılmayanları yapacağız" diye konuştu.

Ardından konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Devlet ile millet arasında köprü vazifesi kuruyorsunuz. Omzunuza büyük bir yük biniyor. Muhtarlığı çilekeş bir görev aşkıyla yapıyorsunuz. Sizler için önemli olan arkanızda hoş seda bir eser bırakabildiniz mi, en güzel şey budur. Birlik ve beraberlik içinde olduğunuzu görmek mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, "İdari sistemde muhtarlık tarihsel öneme sahip. Vatandaşın kamu hizmetleri en iyi şekilde devam edecektir. Derneğe çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardında gerçekleştirilen seçimde Şakir Başol tekrar başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu Üyeliğine ise, Tacettin Arslan, Şaban Duru, Emin Kaya, Hüseyin Soyarslan, Recep Özsoy, Ahmet Uludağ, Atanur Özdemir, Emin Aklan, Recep Yılmaz, Kemal Üzmez, Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine, İsmail İşgören, Recep Öğüt, Ramazan Turan, Yıldırım Ateş, Tahsin Aslan seçilirken, Onur Kurulu Asil Üyeliklerine, Temel Gündoğdu, Necati Bektaş, Lütfü Özcan, Temel Berber, Muzaffer Ersoy seçildi.

(BA-ET-Y) 08.06.2008 17:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title