Haberler

Ereğli'de Oda Başkanlarından Toplantı

Ereğli İlçesinde, Bir Araya Gelen Meslek Odaları Başkanları Esnafın Sıkıntı İçinde Olduğunu Kaydetti.

Ereğli ilçesinde, bir araya gelen meslek odaları başkanları esnafın sıkıntı içinde olduğunu kaydetti.

Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan gizli kriz nedeniyle esnafın sıkıntılı olduğun bildiklerini söyledi. Oda başkanları olarak sorunun aşılması gayreti içinde olduklarını belirten Azman, “Ülkede yaşanan gizli kriz nedeniyle esnafımızın sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Oda başkanları olarak da bu sorunu aşma gayreti içindeyiz. Kooperatif üyelerimizin halen yüzde 13 faizle aldığı krediyi yüzde 9-10’a düşürme girişimlerimiz sürüyor. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ’ın esnafımıza sağlayacağı desteği içeren dosyanın hazırlıkları devam ediyor. Tamamlanmasının ardından Erdemir Genel Müdürü Sayın Oğuz Özgen’i tekrar ziyaret ederek teslim edeceğiz. Önümüzdeki ay yapacağımız toplantıya, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli’yi de davet ederek, kendilerine esnafın sorunları ve çözüm içeren dosyaları sunacağız” dedi. Azman, ilçedeki bakkal gibi küçük esnafın zor durumda olduğunu, vatandaşların bu tür esnaftan alış veriş yapması halinde paranın ilçede kalacağını savundu. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ise şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların, şehir içi yolcu taşıma servislerini kaldırmasını savundu. Civelek şöyle konuştu:

“İlçedeki 12 firmada hizmet veren 300 otobüs sahibi, şehir içi yolcu taşıyan servislerin ödemesini yapıyordu. Otobüs sahipleri yeterli miktarda para kazanmış olsa, servisi yine devam ettirebilir. Kente gelen yolcuların ise sadece yüzde5-7’si bu hizmetten faydalanıyordu. Bu servislerin kaldırılması birkaç kişinin işine gelmedi. Konunun İlçe Trafik komisyonu ile alakası yok. Zaten, Halk otobüsü, taksi, servis araçları olarak ilçe halkından ihtiyacı olanlara her zaman yardımcı oluyoruz. Mevcut taksilerimiz, saat 24.00’den sonra uygulanan yüzde 50’lik farkı da kaldırarak vatandaşa jest yapmış oldu. Halka hizmet yaparken, esnafımızı da düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıya, ilçedeki mesleki odası başkanları katıldı.

(BA-SD-Y)

13.01.2008 18:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title