Haberler

Erdemir, Ereğli Belediyesine Verdiği İçme Suyu Ücretine 6 Kat Zam Yaptı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.(ERDEMİR) Kızılcapınar barajından Ereğli Belediyesi'ne verdiği içme suyunun metre küp ücretini 0,35 kuruştan 1,8 TL'ye yükseltti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) Kızılcapınar barajından Ereğli Belediyesi'ne verdiği içme suyunun metre küp ücretini 0,35 kuruştan 1,8 TL'ye yükseltti.

ERDEMİR, Ereğli Belediyesi'ne verdiği suyunun metre küpünü 0,35 kuruştan 1,8 TL'ye yükseltti. ERDEMİR yetkilileri zamma gerekçe olarak ise su tesislerindeki modernizasyon çalışmaları ve enerji maliyetlerindeki artışı gösterdi.

ERDEMİR'in uyguladığı zam karşısında Ereğli Belediyesi avukatları Kdz. Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açarak itiraz ettiler.

Yapılan zammın hukuksuz olduğunu savunan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuyu yargıya intikal ettirdiklerini belirterek yasal süreci bekleyeceklerini ifade etti. ERDEMİR'den aylık ortalama 350 bin metre küp civarında su satın aldıklarını belirten Posbıyık "ERDEMİR suyu bize 0,35 kuruştan veriyordu. Bizde bunun karşılığı aylık ortalama 350 bin metre küp su beledi olarak 120 bin TL civarında para ödüyorduk. Yapılan zamla birlikte bu rakam aylık 630 bin TL civarına yükseldi. Tabi bu zam hiçbir maliyet hesabı yapılmadan uygulanmak isteniyor. Hukukçularımız gerekli yasal itirazlarını yaptılar. Yargı sürecini bekliyoruz" dedi.

Konunun yargı aşamasında olduğunu ve bu nedenle bir yorum yapmayacağını belirten Posbıyık "Biz ilkeli insanlarız. Dim dik ayaktayız. Hiç kimseden de çekincemiz yok" diye konuştu.

Öte yandan ERDEMİR'in Ereğli Belediyesi'nden Kızılcapınar barajının yapım bedeli katılım payı olarakta 18 milyon TL para talep ettiği ifade edildi. Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, ERDEMİR'e böyle bir borçlarının olmadığını ifade etti. Kızılcapınar barajı yapılırken protokolün ERDEMİR ile DSİ arasında yapıldığını, dolayısıyla Ereğli Belediyesi'nin imzası olmayan bir protokol nedeniyle borçlu olamayacağını dile getiren Koca konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Bizim bu konuda muhatabımız DSİ'dir. ERDEMİR'in bir alacağı varsa DSİ'dendir. Ereğli Belediyesi'nin böyle bir borcu olması için Kızılcapınar barajından faydalanması gerekir. Böyle bir durum yok ortada. Ayrıca sözü edilen yüzde 29'luk kısım sadece Ereğli Belediyesi tarafından kullanılmıyor. Gülüç Belediyesi'de ERDEMİR'den su alıyor."

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ise ERDEMİR'den kendilerinin de su aldığını ancak kendilerine zam konusunda hiçbir tebligatın gelmediğini söyledi. Güngör "ERDEMİR'in bizim kullandığımız su ücretlerine zam yapacağını düşünmüyorum. Zannedersem Ereğli Belediyesi emlak vergilerini 10 kat artırdığı için ERDEMİR böyle bir karar aldı. Biz ERDEMİR'e ait arsalarda emlak vergilerini artırmadık. Halen 30-40 TL civarında" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asliye Ceza Mahkemesi Halil Posbıyık Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title