Haberler

Engellilere Villa

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Engelsiz Yaşam Merkezi'de her biri 300 metrekare olan 6 tane villa olacağını söyledi.
Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Engelsiz Yaşam Merkezi'de her biri 300 metrekare olan 6 tane villa olacağını söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte çalışmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Gözen, "Engelsiz Yaşam Merkezi'mizin içerisinde her biri 300 metrekare olan 6 tane villa bulunacak. Bunların haricinde bir tane sosyal tesis ve terapi merkezi yer alacak. Engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir şekilde rahatlıkla hayatlarını devam ettirebilmek için bahçeli, etrafı güzel olan bir mekan buluşturmaya gayret gösteriyoruz. İnşaatımız son hızıyla devam ediyor. Villaların her birinin de temelleri atıldı ve inşaatları tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

Başkan Gözen, huzurevi sistemi bölgede fazla olmasından dolayı söz konusu alanda engelsiz yaşam merkezi olmasına karar verdiklerini belirterek, "Bütün engelli vatandaşlarımız burada engelsiz hayat sürdürmeye devam edecekler. Önümüzdeki yıl burası tamamlanıp hizmete girecek ve adeta çok güzel bir mahalle olacak. Burası Bahçesi bulunan, yeşilanı bol ve sportif etkinlikleri bulunan çocuklarımız ve yaşlılarımızın araçlarıyla birlikte çok rahat gezebileceği bir mekan haline gelecek. Yani burada aradıkları her şeyi bulma imkanına sahip olacaklar. Burada normal bir yaşam sürdürebilecekler. Belki kendi evlerinde görmedikleri, mahallelerinde bulamadıkları göremediklerini burada görecekler. Onun için buraya engelsiz yaşam merkezi diyoruz. Burada yaklaşık 16.000 metre karelik bir alan var. Şehrimize yakışır bir mekan olacak olan bu merkezde 72 engelli insanımız hizmet alacak. Bunula birlikte de yaklaşık 50'ye yakın insanımız görev yapacak" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gözen Turhal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title