Haberler

Emniyet Müdürü Akgüç Gençlerle Yemekte Buluştu

Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç Güroymak ilçesinde gençlerle yemekte bir araya geldi.

Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç Güroymak ilçesinde gençlerle yemekte bir araya geldi.

Güroymak ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte gençlerle buluşan İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, gençlerin sonlarını dinledi. Akgüç, "Geçtiğimiz ay bir araya geldiğimiz esnaf, ilçede yüksek okul talebinde bulundular. Kendilerine yüksek okulun açılması için bir derneğin kurulmasının şart olduğunu söylemiştim. Güroymaklı esnaflar kendi aralarında 18 kişilik bir grup oluşturarak 'Norşin Yüksek Öğretim, Eğitim Getirme ve Geliştirme Derneği' kurma çalışmalarına başladılar. Denek kurma çalışmaları bittikten sonra Kaymakamımız burada derneğe 20, 25 dönüm arsa tahsis edileceğini belirtti. Yüksek okul faaliyete geçtikten sonra ilçemizde gençlere yönelik istihdamı sağlayacak şekilde bir okul kurulacak. Bitlis Eren Üniversitesi'nde inşaat bölümü var. Bu bölgede genç nüfusumuz çok fazla. O zaman bay ve bayan arkadaşlarımızı teknik personel yapmamız lazım. Aranan vasıflarda eleman yetiştirilmesi lazım. Biz bölgede aile reislerine soruyoruz, 'çocuklarınız bilgisayar kullana biliyor mu?' 'Evet' diyorlar. Ama sadece internette sülf yapmışlar. Nitelikli, eğitimli olmaları lazım bunun için Güroymak'ta açılacak bir meslek okulunun gençler için vasıflı eleman yetiştireceklerine inanıyorum" dedi.

Akgüç, gençlerin vasıflı hale gelemsi için çaba göstermeleri gerektiğini belirtti. Akgüç, "Güroymak'ın sorunlarıyla eğitimiyle istihdamıyla ilgilenen bir Kaymakamınız var.

Siz değerli kardeşlerimin vasıflı hale gelmesi ve ekmeğini kazanması çok önemli. İnşallah sizlerde bu bilinçte olacaksınız. Yani güzelliğin, birliğin, beraberliğin kıymetini bilmemiz lazım. Nerde birlik, beraberlik varsa orda güzel şeyler olur. Siz genç kardeşlerimle her zaman beraber olacağız" şeklinde konuştu.

Yemeğe Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt ve yaklaşık 200 genç katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güroymak Norşin Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title