Haberler

Eğitime Katılan Çiftçilere Sertifika

Güncelleme:

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde açılan "Bitki zararlıları ile mücadele çiftçi eğitimi" kursunu bitiren 34 çiftçiye belgeleri verildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde SODES projesi kapsamında açılan "Bitki zararlıları ile mücadele çiftçi eğitimi" kursunu bitiren 34 çiftçiye düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, bölge için önemli bir yere sahip olan narenciye yetiştiriciliğiyle alakalı olarak "ihracatta benimde katkım olsun" SODES destek projesi kapsamında eğitim gören 34 çiftçiye eğitim verildiğini belirtti. Tüfekçi, "Hatay'da narenciye denince ilk akla gelen ilçelerin başında Dörtyol geliyor. Çiftçilerimiz aldıkları eğitimle yapacakları üretimle ihracata katkı sağlayacaklar. Üretimde zaman zaman sıkıntılar yaşayan çiftçilerimiz Tarımsal sanayi yönelik olarak bilinçli üretim ve ihracata yönelik üretim için bakanlıkça sunulan yüzde elli hibe desteklerinden faydalanmalıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 34 çiftçiye belgeleri verildi.

Törene, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Coşkun ve çiftçiler katıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Tüfekçi Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title