Haberler

Eğitimde Yatırımlar Devam Ediyor

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'a eğitim yatırımlarının devam ettiğini belirterek, AK Parti iktidarı döneminde eğitime verilen önem ve aktarılan ödeneklerdeki artışa dikkat çekti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'a eğitim yatırımlarının devam ettiğini belirterek, AK Parti iktidarı döneminde eğitime verilen önem ve aktarılan ödeneklerdeki artışa dikkat çekti.

Yetiş, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarları döneminde önemli oranda derslik artışı sağlandığını belirterek "Özellikle son birkaç yılda önemli yatırımlar yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Ancak ilin birikmiş ihtiyaçlarını karşılama yönünden daha fazla yatırım yapılması gerekmektedir. Bu nedenle normal eğitim seviyesi yakalanıncaya kadar eğitimde hak ettiğimiz ödeneklerin alınması yönünde çabalarımız devam edecektir. 2011 yılında yatırım programına alınan ve bir kısım ödenekleri ayrılıp

ihalesi yapılmış olan ve 2012 yılında temin edilen ve edilecek ödeneklerle ihale edilerek veya inşaatlarına başlanacak yeni okullarla eğitime önemli oranda katkı sunulacaktır."

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile yaptırılan 16 derslikli Kahta Anadolu Lisesi inşaatı devam ederken, Merkez İlçede 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ihalesinin yapıldığını anlatan Yetiş, şunları söyledi: "Yer teslim aşamasındadır. Merkez ilçemize 24 derslikli bir Anadolu Lisesi yapılacak. TOKİ tarından Kahta'da 16 derslikli Halk Eğitim Merkezi çalışmaları devam ederken, Merkez Atakent beldemize 16 derslikli lise ihale aşamasındadır."

İl Özel İdareleri Birliği tarafından eğitime önemli oranda katkı sunulduğunu anlatan Yetiş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kahta ilçemize 200 öğrenci kapasiteli ortaöğretim pansiyonu inşaatı devam etmektedir. Ayrıca, ilimizde hayırsever işadamları tarafından eğitime önemli katkı sunulmaya devam etmektedir.

Özellikle Besni ilçemizde eğitime çok önemli katkı sunarak halkımızın dualarını almaya devam ediyorlar. Son olarak 240 öğrenci kapasiteli Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdu yapımı için protokol imzalanmıştır. Eğitim ne zaman vatandaş tarafından sahiplenilip katkı sunulmaya başlanırsa o vakit çok hayırlı evlatların

yetişmesinin temeli atılmış olur. Hayırda yarışa öncülük eden Erdemoğlu ailesine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Geçen

dönemlerde 3'er derslikli anaokulu yaparak eğitime katkı sunmuş işadamlarımıza canı gönülden şükranlarımızı sunuyorum."

İlin milletvekilleri olarak Bakanlıklar nezdinde ilin sıkıntılarının giderilmesi yönünde gayret gösterdiklerini anlatan Yetiş, şunları söyledi: "Hali vakti yerinde hemşehrilerimizin de sorunların bir kısmına omuz vermesi topyekun kalkınmamıza öncülük edeceğine inanıyorum. Bu nedenle 'ben yerine biz' anlayışının yerleşmesinin çok hayırlı sonuçlar vereceğine olan inancım tamdır. Son olarak vekiller olarak biz eğitim başta olmak üzere ilin öncelikli sorunlarını çözümü için hep birlikte gayret etmeye devam

edeceğiz." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Yetiş Adıyaman Ak Parti Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title