Haberler

Ege ve Akdenizli Genç İşadamları Simav'da Buluştu

Ege ve Akdeniz Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (Egafed), 47. Yönetim Kurulu Toplantısını Kütahya'nın Simav İlçesinde Yaptı.

Ege ve Akdeniz Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED), 47. yönetim kurulu toplantısını Kütahya'nın Simav ilçesinde yaptı. Bölgedeki toplam 9 genç işadamları derneğinin oluşturduğu EGAFED'in toplantısı, Eynal Kaplıcaları Restoranında gerçekleştirildi. Simav Genç İşadamları Derneği'nin (SİMGİAD) ev sahipliği yaptığı toplantıya, EGAFED Başkanı Efkan Ceylan ile Kütahya, Uşak, Antalya, Didim, Kuşadası ve Söke'li genç işadamları derneklerinin başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu katıldı.

Efkan Ceylan, doğal güzellikleri ile herkesi mest eden, yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle son yıllarda yıldızı parlayan kaplıca cenneti Simav'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ekonomik sıkıntıların aşılması için herkesin üzerine düşeni yapmasını beklediklerini ifade eden Ceylan," Günümüzde can sıkan siyasi gelişmelerin sona ermesini, toplumun her kesiminin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını istiyoruz" dedi. Son yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerden vatandaşlar kadar işadamlarının da olumsuz yönde etkilendiğine değinen Efkan ceylan," Umarız bu siyasi çekişmeler kısa sürede sona erer" diye konuştu.

Ekonomik anlamda büyük bir ağırlığı olan EGAFED gibi önemli bir kuruluşun toplantı yeri için Simav'ı tercih etmelerinden ve kendilerini ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirten Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir işadamlarını ilçesinde yatırıma davet etti." İlçemizde yatırım yapmak isteyen herkese kucak açıyoruz. Her türlü desteği sağlıyoruz" diye konuştu.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası(STO) Yönetim kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu ile Simav Genç İşadamları Derneği (SİMGİAD) yönetim kurulu başkanı Kemal Çınar'ın konuklara ilçenin ekonomisi ile ilgili bilgiler sunmasının ardından söz alan Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun," Simav kaybettiği ekonomik potansiyeller dışında elinde mevcut potansiyelleri bulunan önemli bir ilçe. Bu potansiyellerin başında da termal kaynakları gelmektedir. Bu kaynaklarla meyve-sebze kurutma tesisleri, organize sera, termal turizm ve sağlık turizm tesisleri kurulabilir. Organik tarımın gelişmesiyle ekoturizm de geliştirilebilir. Yayla ve dağ turizmi açısından önemli yerleri bulunan Simav, EGAFED'in katkılarıyla ülkeye ve dünyaya tanıtılabilir" diye konuştu.

EGAFED üyeleri daha sonra Simav'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi,. İlgililerden bilgiler aldı.

(MY-EFE) 16.06.2008 14:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title