Haberler

Efendimiz'in Yazarı Haylamaz, Peygamber Efendimizin Hayatını Anlattı

Peygamber Efendimizi Hazreti Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili ‘Efendimiz’ kitabının yazarı Reşit Haylamaz, Kastamonu’da Peygamber Efendimizin hayatını anlattı.

Peygamber Efendimizi Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatıyla ilgili 'Efendimiz' kitabının yazarı Reşit Haylamaz, Kastamonu'da Peygamber Efendimizin hayatını anlattı.

Peygamber Yolu Derneği tarafından Zirve Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Reşit Haylamaz, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatını anlattı.

Vatandaşlar tarafından büyük ilginin olduğu bu tür konferansları Türkiye'nin dört bir yanında Peygamber Efendimizin hayatını anlattığını belirtti.

Haylamaz, "Efendimiz (SAV) hem insanlığın hem de kainatın çekirdeği. Hem de en latif meyvesi. Dünyayı, kainatı anlayabilmek, insan ile insanlar arasındaki ilişkiyi anlayabilmek ve doğru konumlandırabilmek için Peygamberimizi anlayabilmemiz gerekir" dedi.

Yazar Reşit Haylamaz, "Efendimizi tanısaydık belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu. Daha geniş kitlelerin Peygamberimizi tanıyabilmesi için böyle bir adım atıldı. Biraz Mevlit Kandili öncesinde o manevi atmosferden de istifade ederek, Efendimizi anlamaya yönelik değerlendirme ve Peygamber olmayan insanların da gündemine Peygamberimizi getirmeyi hedefliyoruz. Değişik etkinliklerle hatırlatılması lazım" diye konuştu.

Peygamberimizin hayatının Kur'an-ı Kerim'e eşit olduğunu açıklayan Haylamaz, "Kur'an ahlakıyla ahlaklanmayı ve Sünneti seniyeye intiba etme açısından bu program çok faydalı. Ben de istifade ediyorum, Allah razı olsun! O'nu dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım dünyamız cennete döner" şeklinde konuştu.

Ayrıca Haylamaz, Peygamber Efendimizin (SAV) hayatıyla ilgili çeşitli örneklerde verdi. Duygulu anlaşın yaşandığı konferansta vatandaşlar, Peygamber Efendimizin (SAV) hayatında yaşadıkları zorluk ve güçlükleri dinlerken gözyaşlarına hakim olamadılar. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title