Haberler

İlçe girişine konulan Atatürk rölyefi kenti karıştırdı! Belediye Başkanı'na tepki yağıyor

Güncelleme:

Edirne'nin Havsa ilçesinin girişine belediye tarafından konulan Atatürk rölyefi, kentte tartışmalara neden oldu. Vatandaşların tepkisini çeken Atatürk rölyefiyle ilgili CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "Çok da bir şeye benzemiyor. Bunun yerine daha güzel, Ata'mıza daha yakışan bir heykel konulursa ben olumlu bakıyorum ama bu gerçekten olmamış" dedi. Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ise "Kapıkule'den gelen yüzbinlerce gurbetçiyi geçerken Atatürk selamıyla selamlamak istedik" dedi.

Havsa'nın kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla belediye tarafından ilçe girişine konulan Atatürk rölyefi, vatandaşların tepkisini çekti. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, rölyefin Atatürk'e benzemediğini söyledi.

İlçe girişine konulan Atatürk rölyefi kenti karıştırdı! Belediye Başkanı'na tepki yağıyor

"ÇOK DA BİR ŞEYE BENZEMİYOR"

Fevzi Pekcanlı, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Atatürk'ün oraya konulması bence güzel bir düşünce. Sadece oraya Atatürk'e benzeyeni koysaydı değerli başkanımız… Ben, işin bu tarafındayım. Niye oraya konuldu? Büst müdür, anıt mıdır? Çok da bir şeye benzemiyor. Bunun yerine daha güzel, Ata'mıza daha yakışan bir heykel konulursa ben olumlu bakıyorum ama bu gerçekten olmamış. Çok değerli belediye başkanı, bence kamuoyunda çok tepki aldı. Bu eleştirileri dikkate alacağını umuyorum, bekliyorum. Yanlış yapıldı bana göre. Kendisi doğru olduğunu iddia edebilir. Daha doğrusu Atatürk'e benzemiyor zaten. Ata'mıza benzeyen, Cumhuriyet'imizin 99'uncu yılında, 100'üncü yıla girerken Havsa'nın girişine ben de güzel bir heykel konulması tarafındayım. İnşallah değerli başkan, vatandaşların bu uyarılarını ciddiye alır."

İlçe girişine konulan Atatürk rölyefi kenti karıştırdı! Belediye Başkanı'na tepki yağıyor

"ATATÜRK SELAMIYLA ONLARI SELAMLAMAK İSTEDİK"

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ise "Bayrak aşkını, sevdasını, Atatürk sevdasını küçüklüğümüzden beri çok iyi hisseden bir milletin çocuklarıyız. Bu nedenle Havsalı hemşerilerimizin bu Atatürk sevgisini burada somutlaştırmak istedik. Hem ilçemize gelen hemşerilerimizi hem de ülkemize her sene Kapıkule'den gelen binlerce belki de yüzbinlerce gurbetçi aileyi, Havsa'dan geçerken bir Atatürk selamıyla onları selamlamak istedik" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Edirne Havsa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

Gulhan Dag:

Yurt dışından gelen gurbetçiler için orada ki Türk bayrağı, ezanlar okunan camii yetiyor. Başka birşeye gerek yok. Bir gurbetçi olarak bu benim şahsi fikrim, ama kesinlikle birçok kişi aynı fikirdedir.

224
186
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

İyi o zaman. Atatürk’ün kurduğu ülkeye gelmeyin. Gidin yaşadığınız yerde kalın. Burası Atatürk’ün cumhuriyetidir.

yanıt140
yanıt127
Tufan Şahin:

Tamam buraya gelme o zaman dövizinle orda mutlu mesut geçin

yanıt143
yanıt105
mahalle sakini:

Tufan burası müslüman memleket bence sen ait olduğun gavur ülkelerden birine git.

yanıt5
yanıt7
DİYAR BEKİR:

kapatın gitsin bu parti kılıklı şer şebekesini bunlarlamı uğraşacağız adamların % 20 oyu kendilerini bu ülkenin sahibi sanıyorlar

189
70
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

BÖYLE BİR RESMİ DİĞER PARTİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRİ ASMIŞ OLSA İDİ CHP'NİN TEPKİSİ NE OLURDU ACABA

165
18
yanıtYanıtla
1299 Colak:

Bunlar heykel dikmekten bıkmaz! Allah ıslah eylesin!

92
41
yanıtYanıtla
ERKAN :

onların 100 yılda diktiğini gökçek 1 yılda ankaparka dikti.

yanıt50
yanıt44
Hamdi Baba :

Zoruna mı gidiyor. Heykeli dikilenin. Atatürk bu Atatürk.

yanıt21
yanıt27
hasan:

bence heykel işini chp ye bırakın siz anlamazsınız

83
24
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title