Haberler

Edirne Belediyesi, İlk Yardımcı Yetiştirmeye Devam Ediyor

Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturulan İlk Yardım Eğitim Merkezi, Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım sertifikası vermeye devam ediyor.

Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturulan İlk Yardım Eğitim Merkezi, Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım sertifikası vermeye devam ediyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın göreve gelmesinden sonra yapılan ve Yeni İtfaiye Müdürlüğü binasında eğitimlerine devam eden Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi, ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ediyor.

İş yerlerinde ilk yardımcı bulundurulması zorunlu

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, iş yerlerinde ilk yardımcı bulundurulmasının kanunla zorunlu hale getirildiğini hatırlatarak, 18 Mart 2004 tarihli ve 25406 sayılı ilk yardım yönetmeliğinin 29 Temmuz 2015 tarihinde yapılan ilk yardımcı bulundurulması maddesine göre; iş sağlığı ve güvenliği kapsamında, 'Az tehlikeli iş yerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilk yardımcı, tehlikeli iş yerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilk yardımcı, çok tehlikeli iş yerlerinde her 10 çalışana kadar 1 ilk yardımcı bulundurulmadı zorunludur' denildiğini belirtti.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın belirtilen kanuna uygun hareket ederek, hem belediye bünyesinde bulundurması zorunlu olan ilk yardımcı ihtiyacını giderdiklerini hem de sosyal demokrat belediyecilik anlayışından hareketle Edirne halkına gönüllülük esaslı olarak ücretsiz, sertifikalı ilk yardım eğitimleri verdiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Ertuğrul Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezinde Edirne halkına, okullardaki öğretmenlere, sporculara, antrenörlere, gönüllülük esaslı kurulan Sivil Toplum Kuruluşlarına, derneklere ücretsiz olarak sertifikalı ilk yardımcılar yetiştiriyoruz" dedi.

Belediye, kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İlk Yardım Eğitim Merkezinin kurulması ve eğitimlerin verilebilmesi yönünden Sağlık Bakanlığının belirlediği şartları tamamen yerine getiren Edirne Belediyesinin, diğer kamu kurum ve kuruluşların da ilk yardımcı ihtiyaçlarına cevap verebildiklerini ifade etti. Tanrıkulu, "Belediyemizden talep edildiği takdirde ücret karşılığında sertifikalı ilk yardım eğitimini kamu kurum ve kuruluşlarına vererek, kurumların ilk yardımcı ihtiyacını giderebilmekteyiz. Mesela, İlk Yardım Eğitim Merkezimizde son eğitimimizi Edirne İl Özel İdaresinin talebi doğrultusunda Özel İdare çalışanlarına verdik" diye konuştu.

İki eğitmenle yeni binada hizmet veriyor

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde iki ilk yardım eğitmeninin bulunduğunu söyledi. Tanrıkulu, Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi bundan sonra eğitimlerini İtfaiye Binası'nda oluşturulan yeni eğitim salonunda, iki İlk Yardım Eğitmeni Hemşire Ayten Sünetçiler ve Hemşire İnci Özer eşliğinde 'Doğru İlk yardım Hayat Kurtarır' slagonuyla ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ettiğini belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediye Başkanlığı Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Belediyesi Sağlık Bakanlığı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title