Haberler

'Ebru Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımalar' Sergisi

Van'da, Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımaların Yer Aldığı Fotoğraf Sergisi Düzenlenen Törenle Açıldı.

Van'da, kültürel çeşitlilik üzerine yansımaların yer aldığı fotoğraf sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye'nin kültürel çeşitliliğini yansıtan çarpıcı fotoğraf ve öykülerden oluşan ebru kültürel çeşitlilik üzerine yansımalar isimli kitap Van'da sergilendi.

Van Belediyesi Toplum Gönüllüleri Vakfı Gençlik Hizmet Merkezi salonunda düzenlenen ve 80 fotoğrafın yer aldığı serginin açılış kurdelesi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri İkram Dinçer'in eşi Serap Dinçer, Kerem Altun'un eşi Hürriyet Altun tarafından yapıldı. Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve vatandaşların katıldığı etkinlikte milletvekilleri eşleri sergiyi dolaşarak fotoğraf sanatçısı Atilla Durak'tan bilgi aldılar. Şahsenem Çelik, Atilla Durak'a Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi resminin bulunduğu tabağı hediye etti.

Atilla Durak ise bir çok fotoğrafını salon yetersizliği yüzünden sergileyemediklerini ifade etti. Türkiye'de yaşayan 44 etnik grubun renklerini bir araya getirdiğini vurgulayan Durak, bunu Anadolu'da gezdirme kararı aldığını belirtti. Van'ın listelerinde olmadığını, fakat Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sinan Bağlı ile Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi Mustafa Avcı sayesinde Van'a geldiklerini anlatan Durak kendilerine teşekkür etti. Durak, "Van ili sergimizin altıncı ayağı olmuştur. Buradan da Anadolu'nun farklı illerinde sergilenecektir. Tüm bu fotoğrafları bir araya getirmem 7 yıllık bir sürecin eseridir. Sergimiz 27 Mayıs 2008 gününe kadar Van halkının ziyaretine açık olacaktır" dedi.

(SER-MET-Y) 16.05.2008 15:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title