Haberler

E-fatura, E-defter ve E-tebligat" Bilgilendirme Toplantısı

GTO, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirleri Odası ve Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının işbirliğinde GTO Oditoryum Salonu’nda “e-fatura, e-defter ve e-tebligat” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GTO, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirleri Odası ve Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının işbirliğinde GTO Oditoryum Salonu'nda "e-fatura, e-defter ve e-tebligat" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, iş dünyasının hızı ve hızlı çözümleri sevdiğini belirterek, zaman kaybının önüne geçmek için çalışmaları elektronik ortama taşımak gerektiğini belirtti. GTO Başkanı Bartık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Oda'nın farklı konularda bilgilendirme çalışmaları yaptığını söyledi. Bartık, yenilikler ve izlenmesi gereken yol hakkında bilgi vermeyi ve bilgilendirmeyi görev bildiklerini ifade etti.

Alanında uzman isimleri Oda'ya davet ederek üyeleri ve iş dünyasını bilgilendirdiklerini anlatan Bartık, "Bildiğiniz gibi dijitalleşme süreci hayatımıza bir takım kolaylıklar getirdi. Hayatın tüm aşamasını ilgilendiren gelişmeler beraberinde hızlı çözümleri de getirdi. İstediğimiz bilgi ve dokümana daha kolay ulaşım ve işlerin hızlanması açısından da çalışmalarımızı elektronik sistemler aracılığıyla yapmayı önemsiyorum. Zaman kaybının önüne geçmek için çalışmalarımızı elektronik ortama taşımak zorundayız" dedi.

Oda olarak da çalışmaları elektronik ortamda gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bartık, e-imza ve belgematik gibi işlemlerin yanı sıra "e.gto.org.tr" adresi üzerinden de istenilen işlemlerin yapıldığına dikkati çekti. Bartık, "İş adamı hızı ve hızlı çözümleri sever. Tomarla kağıt ve evraklarla uğraşmak zaman kaybıdır, bunun önüne geçmek zorundayız. 2016 yılından itibaren e-defter ve e-fatura kullanımına başlanacak. Şimdiden buna hazırlıklı olmak zorundayız. Tabi her kalemin elektronik sistemde kayıt altına alınmasıyla kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabet gibi önemli konuların çözüme kavuşacağına inanıyorum" diye konuştu.

İŞLEMLER DAHA HIZLI OLACAK

GTO Meclis Üyesi Sabri Hamamcı'nın moderatörlüğünde yapılan konuşmalarda da Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali İhsan Kaya, e-dönüşümün gerekliliğini vurgulayarak, bu kapsamda yapılan çalışmaları anlattı. Uygulamanın hayata geçmesinde geç kalındığını vurgulayan Kaya, bu dönüşümün muhasebeciliğe katkı sağlayacağını söyledi. Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay da e-dönüşümle sahteciliğin önüne geçileceği gibi belge kayıplarının da bu uygulamayla son bulacağını belirtti.

Gelir İdaresi Grup Başkanı Abdullah Kiraz da uygulamanın getireceği kolaylıkları anlattı. Belgelerde e-dönüşümle depolamadan kurtulacaklarını söyleyen Kiraz, işlemlerin daha hızlı hale geleceğinin altını çizdi. Bu çalışmaların altyapısını oluşturulması için çalıştıklarını ve sonuca ulaştıklarını vurgulayan Kiraz, cirosu 10 milyon TL ve üzeri olanların e-fatura, ve e-defter kullanmak zorunda olduğunu kaydetti.

Gelir İdaresi Elektronik Defter Belge Yönetimi Müdürü Şahin Engin Uysal da e-defter ve e-tebligat konularında katılımcıları bilgilendirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası İhsan Kaya Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title