Haberler

Dünya İç Mimarlar Günü Adana'da Kutlandı

Hatay, Osmaniye ve Mersin’den 250 iç mimar ilk kez Adana’da “Dünya İç Mimarlık Günü”nde bir araya geldi.

Hatay, Osmaniye ve Mersin'den 250 iç mimar ilk kez Adana'da "Dünya İç Mimarlık Günü"nde bir araya geldi.

Sheraton Oteli'nde "Dünya İç Mimarlık Günü" nedeniyle Adana'da ilk kez düzenlenen gecede konuşan İç Mimarlar Odası Adana İl Temsilcisi Çağkan İnan, Uluslararası iç mimarlık örgütü IFI'nın 40 ülkeden 35 binden fazla iç mimar ve tasarımcı üyesiyle dünya çapında birçok organizasyon düzenlediğine dikkat çekerek, bu organizasyonlar kapsamında ilk olarak 30-31 Mayıs 2005 tarihleri arasında Dünya İç Mimarlık Günü düzenlendiğini ve geleneksel hale getirildiğini söyledi.

Tüm dünyada İç Mimarlık mesleğinin ve kültürünün tanıtılması amacıyla çalışmalar yapılmasına karşılık Adanalı iç mimarlar olarak eylemsiz kalmayı içlerine sindiremediklerini ifade eden İç Mimarlar Odası Adana İl Temsilcisi Çağkan İnan, TMMOB'a bağlı İç Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin bir kazanım olduğunu ifade etti. İnan, şöyle devam etti:

"Bizler bir mimari mekanın içinde, kullanıcılara işlevsel, yapısal ve estetik ölçütlere göre en uygun tasarımı sunmak için çözümler üreten akademik eğitim almış bireyleriz. Aldığımız eğitimden yola çıkarak, gelişen teknolojinin nimetlerini kullanarak, değişen insanı, sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri ve değişkenleri en iyi şekilde harmanlayarak projeler oluşturmak bizlerin sahip olduğumuz en büyük değerdir. Bugüne kadar iç mimarlar olarak ilk önce bizler bu değeri yeteri kadar topluma lanse edemediğimizden, hemen arkasından da toplumun klasik alışkanlıkları yüzünden iç mimarı ihtiyaçların direkt olarak uygulayıcılar ya da işi bir adım daha ileri taşıyan küçük ölçekli taşeronlar vasıtasıyla çözmeye çalışıldığı, iç mimarlık mesleğinden ve kültüründen bihaber olan Adanalı ve bölge halkının ihtiyacı olan hizmetin ancak bir kısmına, o da sıkıntılar içinde sahip olduğu aşikardır. Adana ve bölge halkının ihtiyacını, sosyal ve kültürel dokunuşların yer aldığı modern ve teknolojik projeler, akademik eğitime ve belli bir vizyonuna sahip iç mimarlar tarafından hazırlanarak, Adana ve bölge halkına sunma imkanı doğar ve halkımızın kullandıkları mimarı alanlarında kullananlarında yüzleri gülmeye başlar. İç Mimarın Estetiğini, İç Mimarın Kalitesini, İç Mimarın Medeniliğini, İç Mimarın Birliğini ve İç Mimarın Güzelliğini bir kez daha kanıtladık. Takım halinde çalışarak neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik."

Dünya İç Mimarlar Günü nedeniyle Sheraton Oteli fuayesinde sergi açıldığını belirten Çağkan İnan, tüm meslektaşlarını Adana ve bölgedeki aktif çalışan tüm iç mimarlarının bir çatı altında toplanmaya ve sahip olunan değere sahip çıkmaya çağırdı.

Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'den 250 kişinin katıldığı İç Mimarlar gecesinde etkinliğe katkıda bulunanlara birer plaket verildi. İç Mimarlar ve davetliler, gecede sanatçı Emine-m'in seslendirdiği birbirinden güzel eserleriyle ve bir araya gelmenin coşkusunu geç saatlere kadar sürdürdü. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title